Een Afbeelding Over Elkaar Heen Leggen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Over Elkaar Heen Leggen In Photoshop
Een Afbeelding Over Elkaar Heen Leggen In Photoshop

Video: Een Afbeelding Over Elkaar Heen Leggen In Photoshop

Video: Een Afbeelding Over Elkaar Heen Leggen In Photoshop
Video: Meerdere Foto's Samenvoegen in Photoshop. 2024, Mei
Anonim

Elke fotograaf wil zijn foto speciaal en perfect maken. Maar vaker wel dan niet ontbreekt het hem aan ervaring en kennis. Daarom wordt verderop in het artikel beschreven hoe u in Photoshop een afbeelding op een afbeelding kunt plaatsen. In feite kan dit effect op verschillende manieren worden verkregen, maar het ziet er bijna altijd erg mooi uit. Het is heel gemakkelijk om zo'n schoonheid te creëren. Het mag alleen punt voor punt worden uitgevoerd in elke hieronder beschreven stap.

Een afbeelding over elkaar heen leggen in Photoshop
Een afbeelding over elkaar heen leggen in Photoshop

De eerste optie om een effect te creëren

Eerste stap. Eerst moet je de originele foto openen en er een kopie van maken. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de frameminiatuur en selecteer "Laag dupliceren". Hierdoor kunt u de twee afbeeldingen in Photoshop zo natuurlijk mogelijk mengen. Daarna wordt de tweede afbeelding geladen, die semi-transparant zal zijn. Als dit nodig is, moet u de foto vergroten tot de gewenste schaal zodat deze niet te klein is. Nadat u de bovenste afbeelding naar wens hebt gepositioneerd voor verder werk en het eindresultaat, kunt u doorgaan met het creëren van het effect.

Beeld
Beeld

Tweede stap. Wijzig op de bovenste laag de overvloeimodus in overlappend of zacht licht. Het hangt ervan af welk effect de fotograaf wil zien. Het is het beste om met verschillende instellingen te experimenteren om er zeker van te zijn dat alles perfect is.

Beeld
Beeld

Dat is alles, dus u kunt in korte tijd een transparantie-effect creëren zonder veel hulpmiddelen te gebruiken. Met deze methode kunt u niet alleen bereiken wat u wilt, maar ook de verzadiging van de afbeelding verhogen, een bepaalde helderheid toevoegen. Het enige dat het frame kan aanvullen, is het verwijderen van onnodige details. Als er lijnen zijn zonder welke het eindresultaat er veel beter uit zou zien, dan kunnen ze worden gewist met een zachte gum.

Tweede manier om dekking te creëren

De volgende methode, waarmee je in Photoshop een afbeelding op een afbeelding kunt plaatsen, is ook eenvoudig. Eerst moet u een duplicaat van de bron maken. Laad daarna het frame, dat bovenop komt en minder transparant wordt. Nu alle benodigde foto's in Photoshop staan, moeten ze worden gecorrigeerd. Allereerst wordt de bovenste laag geselecteerd en uitgerekt tot de gewenste vorm, je kunt ook de horizon veranderen. Nu moet je naar de achtergrondafbeelding gaan en deze wijzigen. In dit geval wordt niet alleen "vrije transformatie" toegepast, maar ook "vervorming". Met zo'n eenvoudig hulpmiddel kun je een prachtig perspectief bereiken. Het is noodzakelijk om het beeld integriteit en diepte te geven. Dit vestigt de aandacht op het hoofdonderwerp van de foto.

Beeld
Beeld

Wanneer de eerste voorbereiding voorbij is, moet de fotograaf beginnen met de dekking zelf. Hiervoor wordt de bovenste laag aangepast met een slider. Als u met een afbeelding van een persoon moet werken, kunt u meerdere duplicaten maken. Voor het beste resultaat is het aan te raden om de ogen en andere karakteristieke kenmerken te accentueren. Om de bovenste laag beter zichtbaar te maken, kunt u een nieuw canvas tussen de afbeeldingen maken en dit vullen met een geschikte tint en vervolgens de transparantie verminderen tot het gewenste niveau. Met dit punt kan elke fotograaf zoveel experimenteren als hij wil. Deze methode is perfect voor het overlappen van een afbeelding op een afbeelding in Photoshop PS voor zowel de professional als de beginner.

Aanbevolen: