Een Inscriptie Op Een Foto Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Inscriptie Op Een Foto Toevoegen
Een Inscriptie Op Een Foto Toevoegen

Video: Een Inscriptie Op Een Foto Toevoegen

Video: Een Inscriptie Op Een Foto Toevoegen
Video: Lasersnijder - Instructie voor graveren afbeelding 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om een bijschrift aan een foto toe te voegen - hetzij als watermerk ter bescherming van het auteursrecht, hetzij om van de foto een herdenkingskaart te maken. Adobe Photoshop, samen met vele anderen, biedt deze mogelijkheid.

Een inscriptie op een foto toevoegen
Een inscriptie op een foto toevoegen

instructies:

Stap 1

Open de foto in Photoshop. Zoek de grote T op de werkbalk. Vouw de lijst uit door met de rechtermuisknop op het driehoekje in de rechterbenedenhoek te klikken. Kies het juiste gereedschap afhankelijk van het type belettering dat je wilt maken. Het gereedschap Horizontale tekst schrijft van rechts naar links, het gereedschap Verticale tekst - van boven naar beneden.

Stap 2

Stel op de eigenschappenbalk de lettertypeparameters in voor uw belettering - uiterlijk, stijl, grootte en kleur. De stijl kan Normaal, Cursief, Vet en Vet Cursief zijn. Selecteer de lettergrootte in het vak met de lijst gemarkeerd met de letter T. Als geen van de voorgestelde opties bij u past, maakt het niet uit. U kunt het formaat van het voltooide label wijzigen door er een gratis transformatie op toe te passen. Druk op de combinatie Ctrl + T, houd de Shift-toets ingedrukt, beweeg de cursor over een van de knooppunten in het kader rond de tekst en verander de grootte van de letters door de muis te bewegen.

Stap 3

De kleur van de letters kan zowel op de eigenschappenbalk als op de werkbalk worden geselecteerd. Standaard is de eigenschappenbalk ingesteld op de voorgrondkleur. Klik op de gekleurde rechthoek (Stel de tekstkleur in) en selecteer de gewenste toon op het verschenen palet.

Stap 4

De tweede knop aan de rechterkant (Vervormde tekst maken) brengt het venster Vervormde tekst naar voren, waarin u het algemene uiterlijk van uw tekst kunt selecteren. De hoeveelheid vervorming wordt aangepast met schuifregelaars.

Stap 5

Om stijlen en effecten op het label toe te passen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de optie Type rasteren in het contextmenu. Dubbelklik op de miniatuur van de gelabelde laag om in het dialoogvenster Laagstijl te komen. Met de opties Slagschaduw en Binnenschaduw kunt u een driedimensionaal effect bereiken.

Aanbevolen: