Een Inscriptie Toevoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Inscriptie Toevoegen In Photoshop
Een Inscriptie Toevoegen In Photoshop

Video: Een Inscriptie Toevoegen In Photoshop

Video: Een Inscriptie Toevoegen In Photoshop
Video: Les 019 Photoshop tutorial - vijf voorwerpen bij elkaar toevoegen als een foto 2024, Mei
Anonim

De belangrijkste hulpmiddelen voor het maken van inscripties in Photoshop zijn de tekstgereedschappen. U kunt de reeds ingevoerde tekst wijzigen door de parameters in het palet Teken aan te passen, de optie Tekst verdraaien te gebruiken of het pad te transformeren waarlangs de inscriptie is gemaakt.

Een inscriptie toevoegen in Photoshop
Een inscriptie toevoegen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Nadat u in Photoshop de afbeelding hebt geopend waaraan u een inscriptie wilt toevoegen, schakelt u het gereedschap Horizontale tekst in. Selecteer Verticaal type als u verticaal gaat labelen. Gebruik de optie Teken in het menu Venster om het palet met tekstinstellingen te openen.

Stap 2

Selecteer in de lijst in het bovenste gedeelte van het palet het lettertype dat voor de inscriptie zal worden gebruikt. Pas in het veld onder de lijst de lettergrootte aan. Geef de kleur van het bijschrift op in het veld Kleur. Klik op het gebied van de achtergrondafbeelding waarover de tekst moet worden geplaatst en voer het bijschrift in met behulp van het toetsenbord.

Stap 3

De voltooide tekst kan worden getransformeerd met de optie Tekst verdraaien in de groep Type van het menu Laag. Selecteer een krommingsstijl voor het bijschrift in de vervolgkeuzelijst Stijl en gebruik de schuifregelaar Buigen om de mate van kromming voor de tekst aan te passen. In hetzelfde venster kunt u de verticale vervorming aanpassen door de waarde van de parameter Vertical Distortion te wijzigen. De parameter Horizontale vervorming past de horizontale vervorming van het label aan.

Stap 4

Tekst in Photoshop die niet is vervormd, wordt langs een rechte verticale of horizontale lijn geplaatst. Dit kan echter worden gewijzigd door langs het pad te schrijven dat is gemaakt met de vormgereedschappen of de pen in de modus Paden.

Stap 5

Het gereedschap Rechthoek is ontworpen om rechthoekige paden te tekenen, met behulp van de Afgeronde rechthoek krijgt u een rechthoek met afgeronde hoeken. Met behulp van Ellipse kunt u een ovale omtrek maken, Polygon maakt een polygoon en Aangepaste vorm - elke vorm die u selecteert in de lijst Vorm in het paneel onder het hoofdmenu van het programma. Met de Pen-tools kunt u een willekeurig gesloten of open pad tekenen.

Stap 6

Om een inscriptie langs het pad te maken, schakelt u het horizontale type in en klikt u op het pad op het punt waar de tekst zal beginnen. Typ de tekst op het toetsenbord of kopieer deze vanuit een teksteditor die in een ander venster is geopend en plak deze in Photoshop.

Stap 7

Indien nodig kan het pad waarlangs de tekst loopt, worden getransformeerd. Schakel hiervoor het gereedschap Direct selecteren in en verplaats er een of meer ankerpunten van het pad mee. Wanneer u de omtrek wijzigt, past de tekst langs de omtrek zich aan de nieuwe vorm aan.

Stap 8

U kunt de afbeelding met het bijschrift opslaan met de optie Opslaan als in het menu Bestand. Door het psd-formaat te kiezen, kunt u de gemaakte inscriptie op elk moment bewerken. Als u de afbeelding met de tekst wilt bekijken en naar internet wilt uploaden, slaat u de afbeelding op in een jpg-bestand.

Aanbevolen: