Een Hub Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Hub Aansluiten
Een Hub Aansluiten

Video: Een Hub Aansluiten

Video: Een Hub Aansluiten
Video: PowerView Hub aansluiten 2024, April
Anonim

Met de komst van een tweede computer hebben veel gebruikers de behoefte om deze aan te sluiten op een bestaand lokaal netwerk met internettoegang. De moeilijkheid ligt in het feit dat computers maar één connector hebben, dus het is noodzakelijk om deze mogelijkheid uit te breiden.

Een hub aansluiten
Een hub aansluiten

Noodzakelijk

Naaf, twisted pair, kunststof connectoren, speciale krimptang

instructies:

Stap 1

Zet de computer uit. We openen de behuizing en installeren een ingebouwde hub in de moederbordconnector.

Stap 2

We bevestigen het naafbord in de behuizing met behulp van een schroef en een schroevendraaier. We sluiten het deksel en zetten de computer aan.

Stap 3

Met behulp van de plug & play-functie zal het besturingssysteem het apparaat detecteren en aanbieden om stuurprogramma's op de hub te installeren. Als het systeem het geïnstalleerde apparaat niet detecteert, voert u het programma Nieuwe hardware-installatie uit vanuit het Configuratiescherm van Windows.

Stap 4

We plaatsen de cd met de software in het station en specificeren het pad voor het installeren van de stuurprogramma's. Na voltooiing van de installatie is het apparaat klaar voor verder gebruik.

Stap 5

We krimpen een stuk getwist paar van de gewenste lengte met behulp van een krimptang en verbinden deze met de connector op de hub. We krimpen ook het andere uiteinde en verbinden het met de Ethernet-connector op de tweede computer. De procedure voor het krimpen van de draden wordt gespecificeerd in de gebruikershandleiding van de hub.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" om de opdracht "Eigenschappen" te activeren. Klik op het tabblad "Computernaam" op de knop "Wijzigen" en wijs een naam toe aan de aangesloten computer en een werkgroep die gebruikelijk is bij de eerste computer, bijvoorbeeld MSHOME.

Stap 7

We activeren de opdracht "Eigenschappen" door op het pictogram "Local Area Connection" in de lade te klikken. Vervolgens activeren we de "Eigenschappen" van de "Internet Protocol TCP / IP" -verbinding en wijzen handmatig het IP-adres toe aan de aangesloten computer - 192.168.0.2. Stel de waarde 255.255..255.0 in voor het subnetmasker. Op dezelfde manier doen we dezelfde bewerkingen voor de eerste computer, door deze het IP-adres 192.168.0.1 toe te wijzen.

Aanbevolen: