Hoe Maak Je Een USB-hub?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een USB-hub?
Hoe Maak Je Een USB-hub?

Video: Hoe Maak Je Een USB-hub?

Video: Hoe Maak Je Een USB-hub?
Video: Популярный USB Hub на 4 порта. Обзор + тест 2024, April
Anonim

Een USB-hub is een apparaat waarmee je meerdere apparaten tegelijk kunt aansluiten op één poort van deze standaard. Hoewel zo'n hub niet duur is, is er een manier om hem voor bijna niets te krijgen.

Hoe maak je een USB-hub?
Hoe maak je een USB-hub?

instructies:

Stap 1

Bezoek een werkplaats die computerschermen repareert. Vraag daar naar de ingebouwde USB-hubkaart van de defecte monitor. In feite is zo'n bord een kant-en-klare hub, alleen zonder behuizing. Zelfs als de monitor volledig uitvalt, wordt de hubkaart meestal op geen enkele manier beïnvloed door de storing.

Stap 2

Koop een kabel met aan de ene kant een gewone USB-stekker, ontworpen om op het moederbord van de computer aan te sluiten, en aan de andere kant een vierkante USB-stekker die is ontworpen om op een scanner of printer aan te sluiten.

Stap 3

Zoek de contacten op de hubkaart die zijn ontworpen voor het aansluiten van een externe voeding. Neem een voeding van de Play Station Portable of vergelijkbaar gestabiliseerd met een uitgangsspanning van 5 V, ontworpen voor een maximale stroom van 2 A. Sluit deze aan op de overeenkomstige pinnen van het bord en let daarbij op de polariteit.

Stap 4

Probeer contactpads op het bord te vinden om de LED te solderen. Als dit het geval is, soldeert u de LED van de gewenste kleur in het bord en let daarbij op de polariteit. Soms is er geen weerstand voor de LED - soldeer deze dan ook. De weerstand van deze weerstand moet dicht bij een kilo-ohm liggen.

Stap 5

Installeer het bord in een geschikte plastic behuizing. Knip vooraf de gaten voor de connectoren en de LED erin uit. Bevestig het bord aan de behuizing met behulp van de montagegaten. Gebruik hiervoor schroeven, moeren en standaards van oude vulpennen.

Stap 6

Sluit de gemonteerde hub met een kabel aan op de computer. Steek de stekker in het stopcontact. Begin het apparaat te gebruiken. Sluit er in geen geval tegelijkertijd apparaten op aan waarvan het totale verbruik (zelfs niet continu, maar alleen startend) hoger is dan waarvoor de voeding is ontworpen. Probeer in alle gevallen zelfs niet voor een korte tijd meer dan 500 mA uit één aansluiting van de hub te halen.

Aanbevolen: