Hoe Het Kleurenschema Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Kleurenschema Te Veranderen
Hoe Het Kleurenschema Te Veranderen

Video: Hoe Het Kleurenschema Te Veranderen

Video: Hoe Het Kleurenschema Te Veranderen
Video: Kleurendenken over veranderen: Léon de Caluwé, Hans Vermaak en Petra Haartsen (HighRes) 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met grafische toepassingen is het vaak nodig om het kleurenschema dat wordt gebruikt voor beeldbewerking te wijzigen. Met een eenvoudige interface kunt u een alternatief kiezen voor het standaard RGB-kleurenschema. Het is ook gemakkelijk om kleurschakeringen in andere kleurvormende schema's in te stellen: CMYK, Lab, HSB. Kleurweergave-opties in verschillende schema's bieden geweldige mogelijkheden voor hoogwaardige fotoverwerking. In Adobe Photoshop Image Editor zijn een paar eenvoudige stappen vereist om een nieuw kleurenschema in te stellen.

Hoe het kleurenschema te veranderen
Hoe het kleurenschema te veranderen

Noodzakelijk

Grafische toepassing Adobe Photoshop, gedigitaliseerde afbeelding (foto)

instructies:

Stap 1

Open het grafische bestand in Photoshop. Selecteer hiervoor het item "Bestand" in het hoofdmenu en vervolgens in het vervolgkeuzemenu "Openen" kan dezelfde actie worden uitgevoerd door op de combinatie Ctrl + O op het toetsenbord te drukken. Uw foto wordt weergegeven op het applicatiescherm.

Stap 2

Selecteer het item "Beeld" en het subitem "Mode" in het hoofdmenu. Rechts wordt een submenu geopend waarin u het kleurenschema kunt instellen. Items: "RGB-kleur", "CMYK-kleur", "Lab-kleur" stelt de bijbehorende kleurenschema's in. Standaard stelt de grafische editor altijd het RGB-kleurenschema in.

Stap 3

Selecteer het item met het gewenste kleurenschema. Wijzigingen in het kleurenschema van de bewerkte foto worden direct op het scherm weergegeven.

Stap 4

Sla de nieuwe kleurinstellingen voor deze afbeelding op. Selecteer hiervoor "Bestand" in het hoofdmenu en vervolgens "Opslaan als …", of druk gewoon op Ctrl + S.

Aanbevolen: