Waarom Zijn Chauffeurs Nodig?

Waarom Zijn Chauffeurs Nodig?
Waarom Zijn Chauffeurs Nodig?

Video: Waarom Zijn Chauffeurs Nodig?

Video: Waarom Zijn Chauffeurs Nodig?
Video: Waarom overheden bang zijn voor Bitcoin | BTC nieuws vandaag | #504 2024, Maart
Anonim

Drivers zijn computerprogramma's die het besturingssysteem gebruikt om te communiceren met de hardware van specifieke apparaten. Deze programma's zijn essentieel voor het succesvolle gebruik van elk apparaat, of het nu een intern bord of externe hardware is.

Waarom zijn chauffeurs nodig?
Waarom zijn chauffeurs nodig?

Meestal bevat het besturingssysteem sets stuurprogramma's die nodig zijn voor de werking van de basiselementen van de computer. Dit is nodig om de OS-shell met succes te starten en door te gaan met het configureren van de computer. Sommige apparaten hebben speciale stuurprogramma's nodig om bepaalde taken uit te voeren.

Ondanks dat de videokaart van de computer direct begint te werken na installatie van het besturingssysteem, is het aan te raden om bepaalde programma's voor dit apparaat te installeren. Hiermee kun je de parameters van de videoadapter finetunen en bepaalde functies aan dit apparaat toevoegen. Er is een vrij grote lijst met apparaten waarvoor speciale stuurprogramma's moeten worden geïnstalleerd.

Het belangrijkste doel van het stuurprogramma is om informatie van het besturingssysteem te vertalen in een reeks opdrachten die nodig zijn om een specifiek apparaat te besturen. Dit principe wordt hardware-abstractie genoemd.

Er zijn zeven basisstappen vereist om de bestuurder succesvol te laten werken.

1. Laden van de chauffeur. In dit stadium worden bestanden geregistreerd en gekoppeld aan specifieke apparatuur.

2. Lossen. Systeembronnen vrijgeven die worden gebruikt om het stuurprogramma te laden.

3. De driver openen of het geladen programma starten.

4 en 5. Lezen en schrijven. In dit stadium vindt het directe werk met het apparaat plaats.

6. Afsluiten. Beëindiging van het programma en verwijdering van de aangemaakte tijdelijke bestanden die nodig zijn om de werking van het apparaat te behouden.

7. Beheer van input-output. Meestal gebruikt om specifieke informatie over een apparaat en het doel ervan te verkrijgen.

Het gebruik van aparte drivers maakt het de makers van besturingssystemen makkelijker en introduceert snel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van computertechnologie.

Aanbevolen: