Hoe Stuurprogramma's Op Een Netwerkkaart Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Stuurprogramma's Op Een Netwerkkaart Te Installeren
Hoe Stuurprogramma's Op Een Netwerkkaart Te Installeren

Video: Hoe Stuurprogramma's Op Een Netwerkkaart Te Installeren

Video: Hoe Stuurprogramma's Op Een Netwerkkaart Te Installeren
Video: Het stuurprogramma van de draadloze netwerkadapter opnieuw installeren via Apparaatbeheer in Windows 2024, April
Anonim

Een netwerkkaart wordt gebruikt om computers op een netwerk aan te sluiten. Net als elk ander apparaat in de systeemeenheid, zal het niet werken als het stuurprogramma er niet op is geïnstalleerd - een klein hulpprogramma dat het besturingssysteem toegang geeft tot het hardwareapparaat.

Hoe stuurprogramma's op een netwerkkaart te installeren
Hoe stuurprogramma's op een netwerkkaart te installeren

instructies:

Stap 1

Als de netwerkkaart net op het moederbord is geïnstalleerd, verschijnt na het laden van het besturingssysteem een bericht: “Er is een nieuw apparaat gedetecteerd. Windows is op zoek naar stuurprogramma's. Windows XP en later hebben een rijke verzameling stuurprogramma's voor netwerkadapters, dus de installatie zal hoogstwaarschijnlijk succesvol zijn zonder uw deelname. Het is echter mogelijk dat u de stuurprogramma's handmatig moet installeren.

Stap 2

Drivers worden meestal gebundeld met apparaten op cd-rom of, nu zeer zelden, op diskettes. Plaats de schijf in uw cd-station. Op verzoek van het systeem van zoek- en installatieparameters, klik op "Bladeren" en specificeer het netwerkpad voor de stuurprogramma's. Klik volgende. Nadat de installatie is voltooid, stemt u ermee in om uw computer opnieuw op te starten.

Stap 3

Zorg ervoor dat de stuurprogramma's correct zijn geïnstalleerd. Om het contextmenu te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u de optie "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Hardware", klik op "Apparaatbeheer" en vouw de lijst "Netwerkadapters" uit. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw adapter en activeer "Eigenschappen". Op het tabblad Algemeen, in het gedeelte Apparaatstatus, zou er een bericht moeten zijn met de melding "Apparaat werkt correct".

Stap 4

Als je een netwerkadapter op het moederbord hebt geïnstalleerd, maar je hebt er geen stuurprogramma's voor, ga dan vanaf een andere computer naar de website van de fabrikant en download de stuurprogramma's vanaf daar naar een diskette of USB-flashstation. Kopieer naar uw harde schijf in een map met een DN-naam zodat u het netwerkpad gemakkelijk kunt onthouden, bijvoorbeeld D: DriversNetwork.

Stap 5

Ga naar "Apparaatbeheer", vouw het knooppunt "Netwerkkaarten" uit en klik met de rechtermuisknop op de naam van de netwerkkaart. Selecteer de opdracht "Stuurprogramma bijwerken". Antwoord "nee, deze keer niet" op de vraag "Hardware Update Wizard" over verbinding maken met internet. Klik op 'volgende' om door te gaan. Vink in het volgende venster het item "Installeer vanaf de opgegeven bron" aan en geef het commando "Volgende".

Stap 6

Vink het vakje aan naast "Deze locatie opnemen in de zoekopdracht" en gebruik de knop "Bladeren" om het netwerkpad naar de vereiste stuurprogramma's op te geven. Klik op 'volgende' om door te gaan. Nadat de installatie is voltooid, stemt u ermee in om uw computer opnieuw op te starten.

Aanbevolen: