Hoe De Schijfgrootte Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Schijfgrootte Te Vergroten
Hoe De Schijfgrootte Te Vergroten

Video: Hoe De Schijfgrootte Te Vergroten

Video: Hoe De Schijfgrootte Te Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, April
Anonim

Wanneer het nodig is om de harde schijf te vergroten, nemen veel gebruikers hun toevlucht tot professionele hulp. Maar deze bewerking zelf uitvoeren zonder belangrijke gegevens te verliezen, is vrij eenvoudig.

Hoe de schijfgrootte te vergroten
Hoe de schijfgrootte te vergroten

Noodzakelijk

DriveSpace 2, Paragon-partitiemanager

instructies:

Stap 1

U kunt de grootte van de harde schijf iets vergroten met het Windows-besturingssysteem. Druk op de sneltoets Win + E om het menu Deze computer te openen. Selecteer de harde schijf die u wilt vergroten, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.

Stap 2

Zoek op het tabblad 'Extra' het item 'Deze schijf comprimeren om ruimte te besparen'. Klik op de knop "Toepassen" en wacht tot de bewerking is voltooid.

Stap 3

Om een maximaal effect te bereiken, wordt het aanbevolen om aanvullende programma's te gebruiken. Installeer het hulpprogramma DriveSpace 2. Start het programma.

Stap 4

Markeer het gewenste station, open het menu Drive en selecteer Comprimeren. Druk op de Start-knop om het compressieproces te starten.

Stap 5

U kunt de grootte van een partitie op een harde schijf vergroten voordat u de besturingssystemen Windows Seven en Vista installeert. Plaats de installatieschijf in uw drive. Zet uw computer aan en druk op de F8-toets.

Stap 6

Selecteer in het geopende venster uw dvd-station en druk op de Enter-toets. Wanneer het installatieproces van het besturingssysteem een partitie moet selecteren, klikt u op de knop "Schijfinstallatie". Markeer het gedeelte dat u wilt uitvouwen en klik op de knop Verwijderen. Herhaal deze handeling met de sectie die de vorige zal vergroten.

Stap 7

Klik op de knop Maken. Selecteer het bestandssysteemtype van de toekomstige logische schijf en stel de grootte ervan in. Herhaal dit algoritme om een tweede sectie te maken. Ga verder met de installatie van het besturingssysteem en geef de vereiste logische schijfeenheid op.

Stap 8

Als u het besturingssysteem niet opnieuw hoeft te installeren, gebruikt u een speciaal programma om het formaat van de schijf te wijzigen. Installeer Paragon Partition Manager.

Stap 9

Start uw computer opnieuw op zodat het programma volledige toegang krijgt tot de harde schijven. Start Partitiebeheer. Open het menu "Wizards", ga naar het submenu "Extra functies" en selecteer het item "Vrije ruimte opnieuw verdelen".

Stap 10

Klik volgende". Selecteer de partitie van de harde schijf die u wilt vergroten. Klik volgende". Selecteer de partitie (of partities) met vrije ruimte om de eerste logische schijf uit te breiden.

Stap 11

Klik volgende". Stel de grootte van de toekomstige sectie in. Klik nogmaals op "Volgende". Om de geaccepteerde instellingen van kracht te laten worden, klikt u op de knop "In afwachting van wijzigingen toepassen" in het virtuele bewerkingsmenu. Als de systeempartitie betrokken is bij het formaatwijzigingsproces, blijft de computer bewerkingen uitvoeren in MS-Dos-modus.

Aanbevolen: