Hoe Een Geluidsbestand Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Geluidsbestand Te Openen
Hoe Een Geluidsbestand Te Openen

Video: Hoe Een Geluidsbestand Te Openen

Video: Hoe Een Geluidsbestand Te Openen
Video: Audacity - geluidsbestand inkorten 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om "geluids"-bestanden van verschillende formaten te noemen die informatie bevatten die nodig is voor programma's om individuele geluiden of hele muziekstukken te reproduceren. Hun inhoud kan worden bewerkt en beluisterd - voor elk van deze acties is een bewerking vereist die vaak wordt aangeduid als 'een bestand openen'. Ondanks dezelfde naam van de operatie in beide gevallen, wordt deze uitgevoerd met verschillende programma's.

Hoe een geluidsbestand te openen
Hoe een geluidsbestand te openen

instructies:

Stap 1

Als u een geluidsbestand moet openen om af te spelen, gebruik dan een willekeurige audiospeler. Dit is een programma dat de gebruiker een interface biedt voor het regelen van de werking van het afspelen van geluiden en muziekcomposities die uit bestanden worden gelezen. Standaard wordt een van deze applicaties op de computer geïnstalleerd samen met de installatie van het besturingssysteem. Om audiobestanden van vele formaten af te spelen, volstaat daarom een dubbele klik - het besturingssysteem zal het formaat herkennen en het voor afspelen overzetten naar een dergelijk programma. Er zijn echter nogal wat standaarden voor het opslaan van geluiden, en ze kunnen om technische of commerciële redenen niet allemaal worden afgespeeld door de standaard audiospeler.

Stap 2

Zoek informatie op internet over welke applicatie uw geluidsbestand kan openen om af te spelen, als een standaardspeler dit niet kan. Gebruik hiervoor de bestandsextensie - voer deze in een zoekmachine in, samen met het woord "format". U kunt ook gespecialiseerde sites gebruiken bij het zoeken, bijvoorbeeld filetypes.ru, open-file.ru en andere. Installeer vervolgens de juiste audiospeler. Er zijn toepassingen van dit soort die niet zijn gemaakt door de auteurs van de besturingssystemen - dergelijke spelers ondersteunen in de regel veel meer geluidsformaten, omdat ze vrij zijn van veel van de commerciële beperkingen. Een voorbeeld van zo'n universele speler is The KMPlayer (thekmplayer.ru).

Stap 3

Als je een audiobestand moet openen om er wijzigingen in aan te brengen, dan zullen audiospelers hierbij niet helpen - je hebt een audiobewerkingsprogramma nodig. Het kan bijvoorbeeld Free Audio Editor, Audacity, een editor van het populaire Nero Burning ROM-softwarepakket en andere zijn. Welke editor u ook kiest, het dialoogvenster voor het openen van bestanden wordt opgeroepen door op de sneltoets Ctrl + O te drukken of door het juiste item in het toepassingsmenu te selecteren.

Aanbevolen: