Geluid Invoegen In Een Powerpoint-presentatie

Inhoudsopgave:

Geluid Invoegen In Een Powerpoint-presentatie
Geluid Invoegen In Een Powerpoint-presentatie

Video: Geluid Invoegen In Een Powerpoint-presentatie

Video: Muziek/audio in PowerPoint toevoegen | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2022, November
Anonim

Microsoft Powerpoint is een van de meest populaire presentatietools. Met zijn hulp kunt u niet alleen dia's van de nodige informatie voorzien, maar indien nodig ook audio-opnamen en andere mediabestanden toevoegen. Muziek toevoegen doe je met de daarvoor bestemde editorfuncties.

Geluid invoegen in een Powerpoint-presentatie
Geluid invoegen in een Powerpoint-presentatie

instructies:

Stap 1

Open Microsoft Powerpoint in Windows vanuit het menu Start (Alle programma's - Microsoft Office). Wacht tot het einde van de programmastart en open de presentatie die je nodig hebt in het venster via het menu "Bestand" - "Openen" of maak een nieuw bestand aan en vul het vervolgens met de nodige informatie.

Stap 2

Selecteer in de bovenste werkbalk het tabblad Start. Klik in het item dat verschijnt op de knop "Slides". Selecteer daarna het frame van de presentatie waar u de audio-opname moet invoegen.

Stap 3

Ga naar het gedeelte "Invoegen". Klik in de categorie "Multimedia" op de knop "Geluid". Selecteer de meest geschikte uit de opties die verschijnen. Door op de optie "Geluid uit bestand" te klikken, moet u het pad opgeven naar de map met het vereiste bestand dat aan de presentatie moet worden toegevoegd. Dubbelklik op audio-opnames. U kunt ook clips toevoegen die vooraf zijn geïnstalleerd in het grafische pakket door het gedeelte Geluid van cliporganizer te selecteren.

Stap 4

Om het audiobestand in de presentatie te beluisteren, klikt u op het bijbehorende pictogram dat op de dia zal verschijnen nadat het geluid is toegevoegd. Selecteer het tabblad "Werken met geluiden" - "Opties" - "Afspelen" en druk vervolgens op de toets "Bekijken".

Stap 5

Om automatisch afspelen in te schakelen wanneer u naar een dia overschakelt, selecteert u het gedeelte "Automatisch" of "Bij klikken" in de werkbalk. Om de melodie continu af te spelen wanneer een of meer dia's worden weergegeven, klikt u op het geluidspictogram en gaat u naar de sectie "Werken met geluiden" - "Opties" - "Geluidsopties", en vinkt u het vakje naast "Continu afspelen" aan.

Stap 6

Als je wilt dat het geluid wordt afgespeeld bij het tonen van twee of meer dia's, ga dan naar het tabblad "Animatie" - "Animatie-instellingen". Klik op de pijl naast het pictogram van de geselecteerde melodie en selecteer "Effectopties". Ga naar het tabblad "Effect". Geef in het gedeelte "Afspelen stoppen" "Na" op en voer het aantal dia's in, wanneer het audiobestand wordt afgespeeld.

Stap 7

Ga naar het taakvenster Clip om een ​​voorbeeld van de audio te bekijken voordat u deze toevoegt. Klik op het icoon van het toegevoegde bestand en klik op de pijl naast de naam. Selecteer Bekijk & Eigenschappen.

Populair per onderwerp