Een Video Invoegen In PowerPoint

Inhoudsopgave:

Een Video Invoegen In PowerPoint
Een Video Invoegen In PowerPoint

Video: Een Video Invoegen In PowerPoint

Video: Een Video Invoegen In PowerPoint
Video: Hoe zet je een video bestand in PowerPoint? | PowerPoint Basics | PPT Solutions 2024, Mei
Anonim

Microsoft PowerPoint is een veelzijdige tool voor het voorbereiden van presentaties. Met het programma kunt u materiaal maken met behulp van verschillende audio- en videobestanden. Om deze elementen in te voegen, worden de bijbehorende beheerfuncties voor dia-inhoud gebruikt.

Een video invoegen in PowerPoint
Een video invoegen in PowerPoint

instructies:

Stap 1

PowerPoint ondersteunt de video-indelingen move, mp4, wmv en avi. Ook kunt u geanimeerde gif- en Adobe Flash (swf)-bestanden gebruiken. Het is vermeldenswaard dat het voor Flash-elementen onmogelijk is om speciale effecten, fade-effecten, montage en compressie van de bestandsgrootte in te stellen.

Stap 2

Open het programma vanuit het menu Start - Alle programma's - Microsoft Office - Microsoft PowerPoint. Wacht tot de toepassing klaar is met downloaden en maak de benodigde dia's voor uw presentatie.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Invoegen" om een video in te voegen. Klik in het gedeelte "Multimedia" op de pijl onder "Video" en selecteer de optie "Video uit bestand". Geef in het videoselectievenster het pad op naar het bestand dat u in de presentatie wilt insluiten en druk op de toets "Invoegen".

Stap 4

Als u een link naar een extern videobestand in uw presentatie wilt opnemen, gaat u op dezelfde manier als in de vorige paragraaf naar de sectie "Video" - "Video uit bestand". Selecteer op de pijl naast de knop "Invoegen" het item "Link naar bestand" en geef vervolgens het pad op naar de link naar het materiaal dat op uw computer is opgeslagen. Als u een bestand wilt koppelen aan een video van internet, selecteert u voor de knop "Invoegen" de opdracht "Invoegen vanaf internet" en geeft u vervolgens het adres van de video op in het dialoogvenster.

Stap 5

Om video van internet in Microsoft PowerPoint 2013 in te voegen, moet u een Microsoft-account gebruiken. U kunt het maken met behulp van het registratieformulier op de officiële Microsoft-website. Nadat u zich hebt aangemeld bij uw account, kunt u de functie voor insluiten van YouTube gebruiken door op de overeenkomstige knop in het toepassingsvenster te klikken. Stel zoekparameters in voor de gewenste video, selecteer deze en plaats deze op de dia in uw presentatie.

Stap 6

Het invoegen van geanimeerde gifs en flash-objecten gebeurt ook via het item "Video". U kunt ook elk van de geanimeerde bestanden uit de Microsoft-collectie gebruiken. Selecteer hiervoor de sectie "Video's uit de verzameling afbeeldingen".

Aanbevolen: