Een E-mailclient Instellen

Inhoudsopgave:

Een E-mailclient Instellen
Een E-mailclient Instellen

Video: Een E-mailclient Instellen

Video: Een E-mailclient Instellen
Video: How to configure email client like Outlook 2024, April
Anonim

De e-mailclient is een e-mailprogramma. Met mailprogramma's kunt u e-mailberichten schrijven, ontvangen en verzenden, een geadresseerde uit het adresboek selecteren en automatische mailing organiseren. Om de mailclient correct te laten werken, moet het programma op een speciale manier worden geconfigureerd. De installatiestappen zullen enigszins verschillen, afhankelijk van welk programma op uw computer is geïnstalleerd.

Een e-mailclient instellen
Een e-mailclient instellen

Noodzakelijk

  • - een computer die is aangesloten op internet;
  • - het e-mailprogramma dat op uw computer is geïnstalleerd;

instructies:

Stap 1

Om Microsoft Outlook Express te configureren in het menu "Extra" bovenaan de pagina, klikt u op "Accounts …". Selecteer Toevoegen → E-mail. Voer de naam in die wordt weergegeven bij het verzenden van uw berichten. Voer vervolgens uw e-mailadres in het formaat MailboxName @ ServerName in. Klik volgende.

Stap 2

Geef in het geopende venster de server van inkomende berichten op (bijvoorbeeld pop.mail.ru), de server voor uitgaande berichten (bijvoorbeeld smpt.mail.ru), klik op "Volgende". Voer uw mailboxnaam en wachtwoord in. Schakel het selectievakje "wachtwoord onthouden" in als u niet wilt dat het programma voor elke e-maildownload om een wachtwoord vraagt. Klik op "Volgende" en "Voltooien" om de ingevoerde parameters op te slaan.

Stap 3

Selecteer in de lijst met geopende accounts degene die u zojuist hebt gemaakt en klik op "Eigenschappen", op het tabblad "Servers" vinkt u het vakje "Gebruikersauthenticatie" → "Instellingen" aan. Selecteer de optie "Als voor inkomende mailserver" en klik op "OK". Als u brieven die door de e-mailclient zijn gedownload op de server wilt bewaren, vink dan op het tabblad "Aanvullend" de optie "Een kopie van berichten op de server achterlaten" → "Toepassen" → "OK" aan.

Stap 4

Selecteer in Windows Live Mail Account toevoegen. Voer uw e-mailadres, wachtwoord uit het vak, in het veld "Weergavenaam" in, voer uw naam in zoals u wilt dat uw ontvangers het zien. Klik volgende. Klik in het nieuw aangemaakte account met de rechtermuisknop op het item "Eigenschappen" en selecteer in het tabblad "Servers" "Gebruikersauthenticatie" → "Opties". Selecteer "Als voor server voor inkomende e-mail" → "OK".

Stap 5

Om Mozilla Thunderbird in te stellen, klikt u op Bestand → Nieuw → E-mailaccount…. Voer de gegevens in - uw naam die moet worden weergegeven voor ontvangers, uw e-mailadres en wachtwoord ervan. Klik vervolgens op "Doorgaan". Klik met de rechtermuisknop op het nieuw aangemaakte account en selecteer "Opties" → "Server voor uitgaande e-mail" → "Wijzigen" in het vervolgkeuzemenu. Vink het vakje "Gebruik gebruikersnaam en wachtwoord" → "OK" aan.

Aanbevolen: