Hoe De Tekstkleur In Word Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tekstkleur In Word Te Veranderen
Hoe De Tekstkleur In Word Te Veranderen

Video: Hoe De Tekstkleur In Word Te Veranderen

Video: Hoe De Tekstkleur In Word Te Veranderen
Video: How to Mail Merge in Word, Excel u0026 Outlook 2024, Mei
Anonim

Word is een van de meest populaire programma's voor het typen van vrijwel elke tekst. Tegelijkertijd moet je soms in een lang verhaal een gedachte benadrukken. Om dit te doen, kunt u kleurmarkering gebruiken.

Hoe de tekstkleur in Word te veranderen
Hoe de tekstkleur in Word te veranderen

Verander van kleur met behulp van het bovenste menu

Elke keer dat de gebruiker het programma opent, ziet hij naast het hoofdveld dat bedoeld is om te typen, een uitgebreid menu bovenaan de pagina, waarmee hij alle basishandelingen het gemakkelijkst en snelst kan uitvoeren. Dit geldt ook voor het markeren van tekst met kleur.

Om de letterkleur te wijzigen, moet u het tabblad "Home" in het bovenste menu selecteren - in de regel wordt dit tabblad standaard geopend wanneer u het programma opent. Het hele menu van dit tabblad is opgedeeld in verschillende blokken, waarvan de inhoud onderaan elk blok wordt aangegeven.

Om tekst met kleur te markeren, moet u letten op het tweede blok van links, aangegeven door het woord "Lettertype". Dit blok bevat de letter "A", wat een link is naar het kleurwisselmenu. Door op een letter te klikken, veroorzaakt de gebruiker een vervolgkeuzelijst van een tabblad met een kleurenpalet dat hij kan gebruiken voor de tekst die hij typt.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er verschillende manieren zijn om de kleur te veranderen. Ten eerste kunt u de kleur van de tekst die al is getypt wijzigen: hiervoor moet u de linkermuisknop ingedrukt houden, het gewenste tekstgedeelte selecteren en vervolgens de kleur selecteren die u het geselecteerde fragment wilt geven het genoemde menu.

Daarnaast kun je het programma vragen om de tekst direct in de gewenste kleur te typen. Om dit te doen, moet u, voordat u met de set begint, de gewenste kleur selecteren met behulp van het overwogen menu, en alle woorden in de toekomst zullen precies deze kleur hebben. Vergeet tegelijkertijd niet om de zwarte kleur van de tekst op dezelfde manier terug te geven nadat de noodzaak om woorden met kleur te markeren is verdwenen.

Verander van kleur met het muismenu

De tweede manier om de letterkleur te wijzigen, is door de muis te gebruiken. Sommige gebruikers beweren dat het veel handiger is, maar er is geen consensus over deze kwestie. Houd er rekening mee dat u met de muis, zoals in het geval van het hoofdmenu, zowel de kleur van reeds getypte tekst kunt wijzigen als de kleurinstelling kunt toepassen op toekomstige tekst.

Om dit te doen, moet u op de rechtermuisknop drukken. Door deze actie verschijnt een menu waarin u het item "Lettertype" moet selecteren. Deze selectie resulteert in een vervolgkeuzelijst van het tabblad, dat erg lijkt op een vergelijkbaar tabblad bij gebruik van het bovenste menu. Tegelijkertijd bevat het echter meer opties voor het wijzigen van het lettertype, verzameld in één menu, zodat de gebruiker zich specifiek moet concentreren op het wijzigen van de kleur.

Dit kan worden gedaan door de gewenste tint uit het gepresenteerde palet te kiezen. Hierdoor krijgt de geselecteerde tekst of de tekst die je daarna typt precies die kleur.

Aanbevolen: