Computer Wordt Langzamer

Computer Wordt Langzamer
Computer Wordt Langzamer

Video: Computer Wordt Langzamer

Video: Computer Wordt Langzamer
Video: Computers 2024, Mei
Anonim

Heel vaak worden veel computergebruikers geconfronteerd met een probleem als frequente bevriezingen, lage werksnelheid, lang laden van de pc, enz. In de meeste gevallen is het probleem niet de moeite waard en heeft het een vrij eenvoudige oplossing.

Hoe de productiviteit te verbeteren?
Hoe de productiviteit te verbeteren?

U hoeft geen professionele programmeur te zijn om de oorzaak van een trage computer te achterhalen. Hier zijn enkele tips die veel computergebruikers nuttig zullen vinden.

1. Reinig de systeemeenheid van stof. Veelvoorkomend stof is de meest voorkomende oorzaak van remmen en bevriezen. Velen kijken vanaf het moment van aankoop niet eens onder de kap van de systeemeenheid (SB), maar na 2-3 jaar hoopt zich een vrij dikke laag stof op op de planken. Het is het beste om alle planken te verwijderen en ze voorzichtig af te stoffen met een zachte borstel (kijk in het make-uptasje van je vriendin/vrouw/zus of koop een kwast bij kantoorbenodigdheden). Als u niets wilt demonteren, kunt u eenvoudig met een stofzuiger door de SB blazen en de modus schakelen naar "blazen", als die er is. Maar pas op! Probeer niets in de buis te raken!

2. Controleer uw computer op virussen. Op dit moment zijn er een groot aantal virussen die de bronnen van het systeem "opeten". Om dit probleem op te lossen, hoeft u alleen maar het systeem te scannen met uw antivirusprogramma. Zo niet, dan kunt u het gratis hulpprogramma CureIt gebruiken! van Dr. Web. Daarnaast kan ik de gratis antivirus van Avast aanbevelen, die veel firewalls en filters heeft.

3. Gebruik een programma om het register op te schonen. Dit soort programma's scannen uw systeem en verwijderen tijdelijke bestanden die door andere programma's zijn achtergelaten, evenals ander afval. Een van de beste is TuneUp, maar het is betaald, maar het heeft een proefperiode van 15 dagen. Er zijn ook gratis, bijvoorbeeld CCleaner, gratis betekent niet slecht.

4. Probeer geen games en programma's op de systeemschijf te installeren. De meeste programma's worden standaard op de systeemschijf (C:) geïnstalleerd. Ik raad u aan de schijf naar iets anders te veranderen. In het begin zal er geen verschil zijn, maar wanneer de C:-schijf bijna helemaal vol is, bevriest en begint de vertraging.

5. Let op de mappenhiërarchie. Je moet niet alles op één hoop in de root van de schijf installeren. Maak aparte mappen voor verschillende soorten software, bijvoorbeeld Games voor games, Program Files voor programma's.

6. Let bij het installeren van programma's op wat ermee is geïnstalleerd. Veel programma's hebben de status gratis, maar wanneer ze worden geïnstalleerd, wordt soms voorgesteld om een heleboel onnodige dingen te installeren (ontwikkelaars moeten op de een of andere manier geld verdienen). Lees alles goed door en vink uit wat je niet nodig hebt. De meeste van deze "bonussen" worden onmiddellijk opgestart en als gevolg daarvan duurt het lang voordat de computer opstart wanneer deze wordt ingeschakeld.

Als u deze tips opvolgt, zal uw computer langer en sneller werken.

Aanbevolen: