Hoe Leer Je Mysql En Php

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Mysql En Php
Hoe Leer Je Mysql En Php

Video: Hoe Leer Je Mysql En Php

Video: Hoe Leer Je Mysql En Php
Video: PHP для начинающих | #13 Подключение к БД и первый SQL-запрос 2024, Mei
Anonim

De alomtegenwoordigheid van internet heeft ertoe geleid dat veel mensen tegenwoordig een passie hebben voor het maken van sites. Bij gebruik van een modern CMS is dit proces niet al te moeilijk. Als een webmaster echter unieke functionaliteit op zijn bron wil implementeren, zal hij hoogstwaarschijnlijk MySQL en PHP moeten leren.

Hoe leer je mysql en php
Hoe leer je mysql en php

Noodzakelijk

  • - browser;
  • - toegang tot internet;
  • - tekstverwerker.

instructies:

Stap 1

Download de documentatie en softwaredistributies die je nodig hebt tijdens je studie. Allereerst heb je een HTTP-server nodig die PHP-scripts uitvoert. Apache is zeer geschikt voor deze rol. Binaire bestanden, bronarchieven en documentatie voor deze server zijn beschikbaar op https://www.apache.org. Evenzo kunnen distributies van het MySQL DBMS, client-hulpprogramma's en de bijbehorende beheerprogramma's worden gedownload van de site https://www.mysql.com. Alles over PHP is beschikbaar op https://www.php.net. Houd er rekening mee dat voor UNIX-achtige besturingssystemen alle benodigde software zich in de vorm van binaire pakketten in de repositories van de distributeur of op installatie-cd's kan bevinden. Voor Windows OS is er een goede oplossing - het Denver-pakket, beschikbaar op https://www.denwer.ru, dat Apache, PHP en MySQL omvat.

Stap 2

Installeer Apache, MySQL en PHP. Gebruik voor UNIX-achtige systemen de beschikbare pakketbeheerders zoals rpm of apt-get, of bouw de software vanaf de broncode door de documentatie te volgen. Op Windows voert u gewoon de distributiebestanden uit en volgt u de instructies in de installatieprogramma's.

Stap 3

Bekijk de Apache- en MySQL-beheerdocumentatie. Besteed aandacht aan de aspecten van het beheren van virtuele hosts, het toevoegen en verwijderen van databases, het toevoegen van tabellen en het wijzigen van gegevens daarin.

Stap 4

Configureer Apache, MySQL en PHP. Voeg de virtuele host toe aan uw Apache-configuratie. Start de HTTP-server. Start MySQL. Gebruik de hulpprogramma's voor consolebeheer (zoals mysql, mysqladmin, mysql_install_db) of de MySQL Administrator-toepassing om de database toe te voegen. Maak een of meer tabellen in de database. Vul de gegevens daarin in.

Stap 5

Maak met een teksteditor een PHP-script in de hoofdmap van de virtuele host. Kopieer de eenvoudige voorbeelden met betrekking tot het werken met MySQL-databases uit de PHP-documentatie (bijvoorbeeld hier https://www.php.net/manual/ru/ref.mysql.php). Bekijk de uitvoer van het script door het via HTTP in een browser te openen.

Stap 6

Leer andere aspecten van PHP-programmeren en het gebruik van MySQL. Maak uitgebreid gebruik van de beschikbare documentatie. Word lid van de ontwikkelaarsgemeenschappen op gespecialiseerde forums (zoals https://rsdn.ru, https://forum.codeguru.ru, https://www.sql.ru/forum/, https://forum.ru-board.com), stel vragen aan uw collega's.

Aanbevolen: