Een Systeemvirus Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Systeemvirus Verwijderen
Een Systeemvirus Verwijderen

Video: Een Systeemvirus Verwijderen

Video: Een Systeemvirus Verwijderen
Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2024, Mei
Anonim

Op dit moment is er voor besturingssystemen van de Windows-familie een hele groep virussen die automatisch worden geregistreerd bij het opstarten. Het is niet zo eenvoudig om een specifiek virus te vinden tussen de bestanden die door het systeem zijn gestart - de naam van het vijandelijke object is een dubbele van het echte bestand.

Een systeemvirus verwijderen
Een systeemvirus verwijderen

Noodzakelijk

Handmatige verwijdering van virusbestanden

instructies:

Stap 1

Niet elke gebruiker kan een gevaarlijke applicatie herkennen tussen actieve bestanden, zelfs als je antivirussoftware op je computer hebt staan. Waarom gebeurt dit? Bijna elke dag worden er nieuwe versies van virussen uitgebracht en ze willen zo dicht mogelijk bij de systeembestanden op uw harde schijf komen. Het enige wat ze doen is een bestand met een vergelijkbare naam maken en de felbegeerde applicatie daar plaatsen. Soms wordt deze applicatie naar het opstarten geschreven en daarna krijgt de gebruiker te maken met verschillende soorten problemen.

Stap 2

Hoe weet u of er een systemisch virus aanwezig is? Sommige programma's starten niet voor u op, u wordt automatisch "uitgeschakeld" van uw sociale media-profielen, enz. Daarom moet u allereerst de opstartlijst controleren. Om dit te doen, drukt u op de toetscombinatie Win + R, voert u in het geopende venster de opdracht msconfig in en drukt u op de Enter-toets.

Stap 3

Ga naar het tabblad Opstarten en bekijk alle bestanden die zijn geladen vanuit systeemmappen zoals Windows. Heel vaak zijn er gevallen waarin een bestand met de naam sv * chost.exe in deze lijst verschijnt. In plaats van het "*"-teken kan er elke letter zijn (evenals de afwezigheid ervan). Gebruikers verwarren dus het originele systeembestand svchost.exe met zijn kwaadaardige kopieën. Bovenal is de houding van de meeste antivirusprogramma's deprimerend - als ze zo'n bestand vinden, tellen ze het als een systeembestand en laten ze het passeren.

Stap 4

Schakel dit bestand uit, klik op Toepassen en nu opnieuw opstarten. Bij het laden wordt dit bestand niet meer gebruikt, maar controleer het toch op "luizen". Open uw browser en ga naar de volgende link https://www.virustotal.com/index.html. Klik op de knop "Bladeren" en specificeer de locatie van het geïnfecteerde bestand en klik vervolgens op de knop Verzenden. Na een tijdje ziet u een lijst met de resultaten van het scannen van dit bestand door populaire antivirusprogramma's.

Stap 5

Als er rode lijnen in de resultaten zijn, is er een virus gedetecteerd. Verwijder het bestand van de harde schijf door de prullenbak te omzeilen door op Shift + Enter te drukken. Het wordt ook aanbevolen om speciale schijven beschikbaar te hebben voor het scannen van geïnfecteerde objecten.

Aanbevolen: