Hoe De Tweekanaalsmodus In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweekanaalsmodus In Te Schakelen
Hoe De Tweekanaalsmodus In Te Schakelen

Video: Hoe De Tweekanaalsmodus In Te Schakelen

Video: Hoe De Tweekanaalsmodus In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Moderne modellen van moederborden die worden gebruikt in stationaire en mobiele computers ondersteunen dual-channel werking met RAM-modules. Met deze functie kunt u de prestaties van RAM met 10-15% verhogen.

Hoe de tweekanaalsmodus in te schakelen
Hoe de tweekanaalsmodus in te schakelen

Noodzakelijk

  • - Specifiek;
  • - schroevendraaier;
  • - BIOS-toegang.

instructies:

Stap 1

Om de dual-channel-modus te implementeren, moet u een geschikt moederbord en een even aantal geheugenmodules hebben. Bovendien moeten de RAM-kaarten identieke specificaties hebben. Begin met het definiëren van de geheugenkaarten.

Stap 2

Ga naar www.piriform.com/speccy/download en download het voorgestelde programma. Installeer het Speccy-hulpprogramma en voer het uit. Open het tabblad "Geheugen".

Stap 3

Bekijk de specificaties van de aangesloten geheugenkaarten. Besteed aandacht aan de volgende parameters: modulegeheugengrootte, buskloksnelheid, timings. Houd er rekening mee dat beide strips die in tweekanaalsmodus werken, idealiter moeten overeenkomen met de gespecificeerde kenmerken.

Stap 4

Zet nu uw computer uit en open de behuizing van de systeemeenheid. Zoek de sleuven voor het installeren van de geheugenmodules. De connectoren die zijn ontworpen voor gebruik met twee kanalen, moeten met dezelfde kleur worden gevuld. Die. als er 4 sleuven op het bord zijn, worden ze in paren geverfd.

Stap 5

Het is belangrijk op te merken dat gepaarde connectoren zich niet altijd dicht bij elkaar bevinden. Zorg ervoor dat u het type RAM-modules controleert. Er zijn moederbordmodellen die met meerdere typen werken, bijvoorbeeld DDR1 en DDR2. Bij het installeren van verschillende soorten planken, zal er maar één werken.

Stap 6

Sluit de geheugenmodules aan op de juiste connectoren. Zet uw computer aan en voer het Speccy-programma uit nadat u het besturingssysteem hebt geladen. Als je alles correct hebt gedaan, verschijnt in het menu "RAM" het opschrift "Dual channel-modus" of Dual Channel.

Stap 7

Als de kaarten na het uitvoeren van de bovenstaande procedures nog steeds in de enkelkanaalsmodus werken, opent u het BIOS-menu. Zoek het item Geheugeninstellingen en zoek het item Dual Channel. Selecteer de optie Inschakelen ervoor. Start uw computer opnieuw op en sla uw instellingen op.

Aanbevolen: