Een Gameschijf Opschonen

Inhoudsopgave:

Een Gameschijf Opschonen
Een Gameschijf Opschonen

Video: Een Gameschijf Opschonen

Video: Een Gameschijf Opschonen
Video: Сегодня в 15:10 / Прощай Король/Умер российский Актер 2024, Mei
Anonim

Momenteel kunt u programma's, games en alle informatie op een groot aantal media opslaan. Cd's en dvd's, USB-sticks, verwisselbare harde schijven. Maar er komt een moment dat de informatie overbodig wordt, dan is het beter om deze te verwijderen.

Een gameschijf opschonen
Een gameschijf opschonen

instructies:

Stap 1

Het spel bestaat, net als elke andere software, uit bestanden of één bestand met de extensie *.exe. Op voorwaarde dat je het spel op een cd- of dvd-schijf hebt gekocht, kun je het daar niet wissen, aangezien dergelijke schijven niet bedoeld zijn om te herschrijven.

Stap 2

Als je het spel hebt gebrand op een cd- of dvd-schijf met het label RW, kun je alle informatie die erop staat volledig wissen. Dit kan worden gedaan met behulp van de standaardmethoden die in Windows worden geboden. Steek de lul in de schijf. Open de inhoud met autorun of verkenner. Hierboven staat een inscriptie "Schijf wissen", klik erop. Een nieuw venster vraagt om bevestiging, klik op "Volgende". Wacht tot het programma klaar is met het opschonen van de schijf.

Stap 3

Op een vergelijkbare manier kunt u programma's gebruiken die zijn ontworpen voor het branden van schijven, bijvoorbeeld het Nero-pakket. Zoek het item "Wis herschrijfbare schijf" in de softwaretabbladen. Soms vragen programma's u om een reinigingsparameter op te geven: vol of snel. Het wordt aanbevolen om de schijf volledig te wissen. Dit duurt iets langer, maar verkleint de kans op fouten tijdens de volgende opname.

Stap 4

Als u een USB-flashstation hebt gebruikt, kunt u de installatiebestanden daar verwijderen met de gebruikelijke opdracht "Verwijderen". Selecteer de juiste map, klik met de rechtermuisknop en zoek het bijbehorende item in het contextmenu. Als u de schijf volledig wilt wissen, gaat u naar "Computer", klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram met de naam van uw flashstation en klikt u op "Formatteren" in het contextmenu. Er wordt een venster geopend waarin u op de knop "Start" moet klikken.

Aanbevolen: