Het Formaat Van Meerdere Foto's Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Meerdere Foto's Wijzigen
Het Formaat Van Meerdere Foto's Wijzigen

Video: Het Formaat Van Meerdere Foto's Wijzigen

Video: Het Formaat Van Meerdere Foto's Wijzigen
Video: Formaat van foto's eenvoudig wijzigen met iResizer 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers die met foto's werken, worden geconfronteerd met de taak om ze te verkleinen tot een vooraf bepaalde waarde. Er zijn verschillende opties die dit probleem kunnen helpen oplossen.

Het formaat van meerdere foto's wijzigen
Het formaat van meerdere foto's wijzigen

instructies:

Stap 1

Gebruik een van de beeldbewerkingsprogramma's om het formaat van meerdere foto's te wijzigen met de eerste optie. Dit kunnen standaard Windows-applicaties MS Paint en Microsoft Office Picture Manager zijn. Om het eerste programma te starten, selecteert u "Start" -> "Alle programma's" -> "Accessoires" -> Paint. Voor de tweede - "Start" -> "Alle programma's" -> Microsoft Office -> "Microsoft Office Tools" -> "Microsoft Office Picture Manager". U kunt ook elke andere toepassing gebruiken die voor u geschikt is.

Stap 2

Open de gewenste afbeelding in het programma. Gebruik het bewerkingsmenu om de optie Formaat wijzigen te selecteren. Geef de gewenste waarden voor de breedte en hoogte op en sla de wijzigingen vervolgens op door "Bestand" -> "Opslaan" te kiezen. Doe hetzelfde met de rest van de afbeeldingen.

Stap 3

Deze methode is echter onhandig wanneer u een groot aantal foto's moet verkleinen. Hiervoor is een van de bulkbewerkingsprogramma's voor afbeeldingen vereist. Een voorbeeld is Fotosizer, een gratis applicatie die kan worden gedownload van de officiële website

Stap 4

Start Fotosizer. Geef in het rechtergedeelte van het programmavenster de nodige instellingen op: afbeeldingsgrootte (u kunt deze handmatig instellen of een vooraf ingestelde optie selecteren), de hoogte-breedteverhouding behouden of niet behouden, het formaat van de gewijzigde afbeeldingen, de map om op te slaan en andere parameters.

Stap 5

Klik daarna onderaan het programmavenster op de knop "Map toevoegen" als u de grootte van alle foto's in een specifieke map wilt wijzigen, of "Afbeelding toevoegen" als u de grootte van specifieke foto's wilt wijzigen. Druk op de knop "Start" en wacht tot het proces is voltooid.

Stap 6

De gewijzigde foto's worden opgeslagen in de map die is opgegeven in de programma-instellingen. Andere toepassingen voor het bewerken van bulkafbeeldingen werken op een vergelijkbare manier. Voorbeelden zijn Batch Picture Resizer, Light Image Resizer, enz.

Aanbevolen: