Het Formaat Van Een Foto In Jpeg Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Foto In Jpeg Wijzigen
Het Formaat Van Een Foto In Jpeg Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Foto In Jpeg Wijzigen

Video: How To Convert A Photo To JPEG Format 2022, December
Anonim

JPEG (*jpg) is het meest gebruikte beeldformaat. Bestanden met de extensie.

Het formaat van een foto in jpeg wijzigen
Het formaat van een foto in jpeg wijzigen

instructies:

Stap 1

De noodzaak om het beeldbestandsformaat te wijzigen ontstaat in de regel wanneer de camera is geconfigureerd om foto's op te nemen in een van de volgende formaten: BMP, TIFF of RAW. Ze zijn te groot en nemen veel ruimte in beslag op je harde schijf, geheugenkaart of ander medium.

Stap 2

Als u bestanden die zijn opgenomen in BMP of TIFF naar JPEG moet wijzigen, kunt u de eenvoudigste manier gebruiken en de toepassing op een computer gebruiken met elke versie van het Windows-besturingssysteem. Open het menu Start en selecteer onder Alle programma's Paint.

Stap 3

Voeg uw bestand toe aan het Paint-venster. Om dit te doen, klikt u erop met de linkermuisknop en sleept u het bestand naar het programmavenster terwijl u het ingedrukt houdt. Klik nu in de linkerbovenhoek van het venster op de blauwe knop, wanneer u met de muis over de inscriptie Paint beweegt (selecteer in eerdere versies van Paint de menusectie Bestand).

Stap 4

Beweeg uw cursor over de menubalk Opslaan als. In de nieuwste versies van Paint wordt een submenu geopend waarin u het commando "Afbeelding in JPEG-formaat" moet selecteren. In eerdere versies kunt u het doelbestandsformaat specificeren in het dialoogvenster dat verschijnt wanneer u de opdracht Opslaan als activeert.

Stap 5

Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de map waarin u het voltooide bestand wilt opslaan. Dit kan elke locatie op de harde schijf van uw computer of externe media zijn (behalve cd's en stations van sommige mobiele apparaten met incompatibele bestandssystemen, zoals iPhone / iPod / iPad). Het bestand wordt opgeslagen als JPEG.

Stap 6

Als het originele bestand in RAW is, moet u een ander programma gebruiken om het formaat te wijzigen. Het kunnen populaire Photoshop zijn of andere speciale programma's (Total Image Converter, Raw Therapee, Adobe Lightroom, enz.). Laad een bestand in een van deze toepassingen en kies Opslaan als in het menu Bestand en selecteer JPEG als doelformaat.

Populair per onderwerp