Beheerdersaccount Wijzigen

Inhoudsopgave:

Beheerdersaccount Wijzigen
Beheerdersaccount Wijzigen

Video: Beheerdersaccount Wijzigen

Video: Beheerdersaccount Wijzigen
Video: Service (beheerder) - Wachtwoord gebruiker wijzigen of deblokkeren 2024, Mei
Anonim

Het Windows-beheerdersaccount heeft maximale rechten. Om deze reden is het extreem kwetsbaar voor andere gebruikers. Het Windows-besturingssysteem zelf heeft ook bepaalde "gaten" en gebreken die deze kwetsbaarheid verder vergroten. Daarom is het absoluut noodzakelijk om de beveiliging van dit account te verbeteren, bijvoorbeeld door het wachtwoord te hernoemen of te wijzigen.

Beheerdersaccount wijzigen
Beheerdersaccount wijzigen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Om het beheerdersaccount te wijzigen, klikt u met de linkermuisknop op "Mijn computer (computer) -> Beheer". Selecteer in de console Lokale gebruikers en groepen. Vouw de lijst uit door op het plusteken te klikken.

Stap 2

Het Windows-beheerdersaccount krijgt standaard de naam Administrator, wat de beveiliging tegen indringers en hackers niet verhoogt. Daarom is het beter om het te hernoemen. Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop op de naam van het account, voer vervolgens een nieuwe naam in en druk op de Enter-toets (of klik met de muis in het vrije gedeelte van de console).

Stap 3

Om het wachtwoord te wijzigen, klikt u op het beheerdersaccount en selecteert u Wachtwoord instellen, voert u het wachtwoord en de bevestiging in. Klik vervolgens op OK. Het wachtwoord wordt gewijzigd. Daarna kunt u uw computer het beste opnieuw opstarten.

Stap 4

Andere taken van het wijzigen van het account worden daar gedaan. Klik met de rechtermuisknop op het account en selecteer Eigenschappen. Op het tabblad "Groepen" kunt u optioneel de groepen wijzigen (toevoegen of verwijderen) waarvan de beheerder lid is, en op het tabblad "Profiel" het pad naar de thuismap specificeren, evenals de stations die u wilt om automatisch verbinding te maken bij het inloggen.

Aanbevolen: