Wat Is Videoconversie

Inhoudsopgave:

Wat Is Videoconversie
Wat Is Videoconversie

Video: Wat Is Videoconversie

Video: Wat Is Videoconversie
Video: De subscription landscape van 2021 2024, Mei
Anonim

Video converteren is een bewerking waarmee u een video van het ene formaat naar het andere kunt converteren. Er zijn een groot aantal converters, die elk verschillende problemen oplossen.

Wat is videoconversie
Wat is videoconversie

Veel gebruikers hebben met een dergelijke situatie te maken gehad wanneer een nieuw verworven en langverwachte film niet wordt afgespeeld door een homevideospeler. Hetzelfde geldt voor gevallen waarin u een film wilt bekijken met een draagbaar apparaat (mobiele telefoon) of wanneer u één film moet kopiëren van een grote lijst met films die op een dvd-schijf zijn opgenomen. In dit geval kunnen videoconverters te hulp schieten.

Wat is de essentie?

Videoconversie wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal programma waarmee u video van het ene formaat naar het andere kunt converteren. Zoals je weet, is video in verschillende formaten verkrijgbaar: MP4, MPEG, AVI, MOV, FLV, MKV. In dit geval kan videocodering op verschillende manieren worden uitgevoerd, bijvoorbeeld flexibele kwantisering of compressie van de digitale stroom van het videosignaal in een televisiecommunicatiekanaal, enzovoort. Daarom kan niet elk apparaat het vereiste videoformaat afspelen.

Als u dit programma downloadt, kunt u de video converteren en de video bekijken op een smartphone die is uitgerust met een Android-besturingssysteem, Apple iPad en andere. Nu hoeft de gebruiker de instructies niet zorgvuldig te bestuderen en te zoeken naar informatie over welk videoformaat zijn apparaat leest - hij hoeft alleen maar de juiste video-omzetter te vinden en deze te downloaden, met vermelding van zijn apparaat erin. Om deze reden groeit de populariteit van videoconverters voortdurend.

Conversies worden in de regel gebruikt voor video's van goede kwaliteit. Converteer een videobestand om verschillende redenen naar een ander formaat, meestal om het gewicht te verminderen. Maar om deze bewerking uit te voeren, is het niet voldoende om slechts één video-omzetter te downloaden. Dit programma heeft veel soorten, die elk hun eigen taak hebben, sommige videoconverters kunnen bijvoorbeeld op een pc worden afgespeeld, andere niet, sommige bieden de mogelijkheid om hun eigen profiel te maken voor het converteren van video, andere niet, enzovoort. Sommigen besparen tijd, anderen niet. Daarom moet u bij het kiezen van een geschikte video-omzetter voortbouwen op de formaten die het programma ondersteunt, de effecten die u wilt verwijderen of toepassen, de aanpassingsopties van het programma, enz.

Soorten bestaande converters

1. CanopusProCoder - beschouwd als een van de beste programma's voor professionele videocoderingstaken. Het kost geld, maar het is een betrouwbaar, snel programma dat de meeste formaten ondersteunt en waarmee je afbeeldingen van hoge kwaliteit kunt krijgen.

2. Any Video Converter is een gratis programma waarmee je zonder veel moeite het gewenste resultaat kunt bereiken, zonder in te gaan op de details van de instellingen.

3. Format Factory - "Format Factory" dat de meeste bekende video-, grafische en audioformaten ondersteunt en waarmee u ze gemakkelijk van de ene naar de andere kunt converteren.

4. MediaCoder. We hebben het over een universeel video-encoderprogramma met veel instellingen. Biedt de mogelijkheid om alle codecs te gebruiken, dus het is niet nodig om ze te zoeken en te installeren, maar als je wilt, kun je nieuwe tools en codecs toevoegen.

Aanbevolen: