Hoe Jpg Naar Png Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Jpg Naar Png Te Converteren
Hoe Jpg Naar Png Te Converteren

Video: Hoe Jpg Naar Png Te Converteren

Video: Hoe Jpg Naar Png Te Converteren
Video: HOW TO CONVERT JPG to PNG QUICKLY | PHOTOSHOP TUTORIALS 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende bestandsformaten voor het opnemen van grafische informatie. De meest voorkomende zijn JPEG (of JPG) en PNG. Elk heeft zijn eigen kenmerken en zijn eigen reikwijdte. Soms moet u het ene formaat naar het andere converteren. Dit kan op verschillende manieren.

-j.webp
-j.webp

Conversie met online services

Elk afbeeldingsformaat kan eenvoudig online worden geconverteerd. Om dit te doen, moet u naar een van de diensten gaan die dergelijke diensten volledig gratis aanbieden. De site "onlineconvertfree" stelt bijvoorbeeld voor om het jpg-beeldformaat te wijzigen in een van de volgende:

converter
converter
converter
converter

Na het converteren van de afbeelding wordt het mogelijk om deze naar uw computer te downloaden.

converter
converter

Deze bron kan een reeks afbeeldingen tegelijk opnieuw formatteren. Als u een groot aantal afbeeldingen moet converteren, is een dergelijke service erg handig.

converter
converter

U kunt andere converters gebruiken, bijvoorbeeld deze: convertio.co.

converter
converter

De programma-interface is intuïtief, de acties worden in stappen gepland, het is mogelijk om afbeeldingen uit verschillende bronnen toe te voegen en ook meerdere conversies zijn mogelijk. Meer online programma's om de taak te voltooien: ru.inettools, jpg2png, online-converting, image.online-conver en anderen. Hun functionaliteit is vergelijkbaar, u kunt er een naar uw wens kiezen.

Vertaling opmaken met foto-editor

Momenteel zijn er heel veel programma's om met foto's te werken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende en veelzijdige: GIMP, Paint.net, Photoshop, DxO Photolab. Elk van deze programma's heeft een functie om afbeeldingsformaten te wijzigen. Het is niet moeilijk om deze procedure uit te voeren: u moet de afbeelding in een van de programma's openen, het tabblad "Bestand" in het configuratiescherm vinden, het menu van deze sectie openen. Vervolgens moet u de functie "Opslaan als" vinden, er verschijnt een verkenner waarin u het opslagpad en het gewenste bestandstype kunt selecteren. Selecteer in het gedeelte "Bestandstype" het PNG-formaat (*.png) en klik op "Opslaan".

Als er geen foto-editor op uw computer is geïnstalleerd, kunt u de eenvoudigste grafische editor Microsoft Paint gebruiken. Dit programma is ingebouwd in het installatiepakket van het Windows-besturingssysteem en is dus beschikbaar op elke pc met dit systeem. Om het te vinden, moet u op "Start", "Alle programma's", "Standaard", "Paint" klikken. Het programma start, het volgende venster wordt geopend:

verf
verf

Vervolgens moet u het hoofdmenu openen. Houd er rekening mee dat er geen tabblad "Bestand" is, zoals in andere editors.

verf
verf

Vervolgens wordt de gewenste afbeelding geopend.

verf
verf

Het hoofdmenu wordt weer opgeroepen, maar deze keer is het tabblad Opslaan als geselecteerd.

verf
verf

In dit programma is de lijst met formaten niet zo groot als in andere foto-editors, maar de noodzakelijke staat in de lijst. Selecteer.

Formaatconversie door de bestandsextensie te vervangen

De taak kan op een andere manier worden opgelost zonder online programma's en editors. Om dit te doen, volgt u in de Windows-shell dit pad: "Start" → "Configuratiescherm" → "Mapopties" → het gedeelte "Beeld". Zoek daar de regel "Extensie verbergen voor geregistreerde bestandstypen", schakel het vakje ertegenover uit, klik op "Toepassen" en "OK". Deze eenvoudige actie zorgt ervoor dat de bestandsextensies worden weergegeven.

verlenging
verlenging

Verder, om het formaat te wijzigen, hoeft u het bestand alleen maar te hernoemen door de extensie handmatig te wijzigen. Op het moment van hernoemen verschijnt de volgende waarschuwing:

een waarschuwing
een waarschuwing

Er is niets mis mee, je moet op "OK" klikken. Maar om onbedoeld verlies van informatie te voorkomen, is het raadzaam een kopie van de originele afbeelding te maken.

verlenging
verlenging

Op deze manieren kunt u.jpg"

Aanbevolen: