Hoe Wordt De Internationale Tentoonstelling Computex Taipei Gehouden?

Hoe Wordt De Internationale Tentoonstelling Computex Taipei Gehouden?
Hoe Wordt De Internationale Tentoonstelling Computex Taipei Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Internationale Tentoonstelling Computex Taipei Gehouden?

Video: Hoe Wordt De Internationale Tentoonstelling Computex Taipei Gehouden?
Video: COMPUTEX 2022 2024, Mei
Anonim

De internationale computerbeurs Computex Taipei wordt jaarlijks gehouden in het World Trade Center in de hoofdstad van Taiwan. Na de doorbraak in de informatietechnologie in Taiwan begin jaren 90 van de vorige eeuw, is de tentoonstelling in Taipei uitgegroeid tot een grootschalige arena voor de computerindustrie. Vandaag is Computex de grootste Aziatische tentoonstelling in zijn soort.

Hoe wordt de internationale tentoonstelling Computex Taipei gehouden?
Hoe wordt de internationale tentoonstelling Computex Taipei gehouden?

De eerste Computex Taipei-tentoonstelling werd gehouden in 1981. Het stelde de opkomende MKB-bedrijven in Taiwan in staat hun hightechprestaties te demonstreren. Dit soort evenementen werden traditioneel en trokken geleidelijk de aandacht van toonaangevende fabrikanten van elektronica en computertechnologie, die de kans zagen om hun ontwikkelingen aan de hele wereld te presenteren. Computex is gericht op de professionele gemeenschap en schept voorwaarden voor de vorming van partnerschappen tussen fabrikanten.

In termen van omvang en aantal bezoekers is de jaarlijkse tentoonstelling in Taipei de tweede na een vergelijkbare tentoonstelling in Hannover, Duitsland - CeBIT. Laatstgenoemde wordt in hoge mate beschouwd als een Amerikaans en Europees platform, al zijn de ontwikkelingen van Aziatische fabrikanten ook in Hannover vertegenwoordigd.

Elk jaar bezoeken meer dan 100 duizend mensen de Computex Taipei-tentoonstelling, een derde van hen zijn buitenlandse specialisten. Taiwan heeft een aantal IT-bedrijven, waaronder productie- en R&D-centra, dus IT-professionals nemen actief deel aan tentoonstellingen.

Traditioneel omvatten alle Computex Taipei-tentoonstellingen verschillende thematische secties: software, computertechnologie, componenten en onderdelen, moederborden, digitale video- en audioapparatuur en een aantal andere. Het bijzondere van de tentoonstelling is dat echt werkende productmonsters worden gedemonstreerd op de stands van de exposanten. Tentoonstellingsevenementen worden aangevuld met thematische seminars, forums en conferenties van fabrikanten, waar leiders van de computertechnologiemarkt dringende kwesties bespreken en industriële innovaties presenteren.

Een computertentoonstelling wordt in de regel op meerdere locaties in de stad gehouden. Dit zijn de hal bij het International Convention Centre en drie hallen bij het Taipei World Trade Center. De volgende tentoonstelling, die begin juni 2012 plaatsvond, werd voorbereid en georganiseerd door TAITRA en TCA. Het grote aantal bedrijven dat op Computex Taipei vertegenwoordigd is, maakt het een favoriete plek voor diegenen die als eerste willen zien waar de computertechnologie zich ontwikkelt.

Aanbevolen: