Het Beeldformaat Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Beeldformaat Wijzigen
Het Beeldformaat Wijzigen

Video: Het Beeldformaat Wijzigen

Video: Het Beeldformaat Wijzigen
Video: Photoshop serie 2 de afbeeldingsgrootte veranderen 2024, Mei
Anonim

Elk van de bestaande afbeeldingsindelingen weerspiegelt een specifieke manier om deze te comprimeren en te coderen. U kunt het beeldformaat niet wijzigen door de bestandsextensie handmatig te wijzigen: hiervoor zijn speciale programma's vereist. Gelukkig staat alle software die je hiervoor nodig hebt op de computer van elke gebruiker.

Het is gemakkelijk om het beeldformaat te wijzigen
Het is gemakkelijk om het beeldformaat te wijzigen

instructies:

Stap 1

Download en installeer elk programma voor het bekijken van afbeeldingen. Als je niet snel een geschikt programma hebt kunnen vinden, raak dan niet ontmoedigd. Open het menu Start en vervolgens Programma's - Accessoires. Er is een eenvoudige afbeeldingseditor Paint. U kunt hiermee ook het formaat van de afbeelding wijzigen. Open de afbeelding met een van deze programma's, waarvan het formaat moet worden gewijzigd.

Stap 2

Ga naar het menu "Bestand", selecteer "Opslaan als…". Geef in het venster dat verschijnt in de regel bestandstype het gewenste formaat aan.

De meest voorkomende afbeeldingsformaten zijn BMP, JPG, PNG, GIF. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken. Het BMP-formaat gebruikt bijvoorbeeld vaak geen compressie, en daarom neemt de afbeelding die erin wordt opgeslagen meer schijfruimte in beslag. Het JPG-formaat kan, door de filters aan te passen, de grootte van het uiteindelijke bestand meerdere keren verkleinen, maar de kwaliteit van de afbeelding kan verslechteren. Met het GIF-formaat kunt u geanimeerde afbeeldingen maken die bestaan uit stilstaande afbeeldingen die elkaar vervangen. Het PNG-formaat is gemaakt om het GIF-formaat te vervangen en wordt veel gebruikt op internet dankzij de zogenaamde "verliesloze compressie".

Stap 3

Als de functionaliteit van het programma het toelaat, is er naast het formaattype een knop "Geavanceerd / Instellingen". Door erop te klikken, kunt u naar eigen goeddunken de standaardwaarden van de filters van het geselecteerde formaat wijzigen.

Stap 4

We printen de naam van het nieuwe bestand, of laten het hetzelfde en klikken op "OK". Het beeldformaat is gewijzigd.

Aanbevolen: