Een Prefix Dandy Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Prefix Dandy Aansluiten
Een Prefix Dandy Aansluiten

Video: Een Prefix Dandy Aansluiten

Video: Een Prefix Dandy Aansluiten
Video: EA Hockey / NHL Hockey / SEGA 2024, Mei
Anonim

Een gameconsole aansluiten op een tv kan op verschillende manieren. Het gemak van het gebruik van het apparaat, evenals de beeldkwaliteit, hangt af van welke wordt gekozen.

Een prefix dandy aansluiten
Een prefix dandy aansluiten

instructies:

Stap 1

Als uw tv alleen is uitgerust met een hoogfrequente ingang, kies er dan een met een overeenkomstige uitgang. In tegenstelling tot videorecorders, die meestal zijn uitgerust met UHF-modulatoren, zijn settopboxen meestal uitgerust met modulatoren van het MV-bereik. Daarom is het noodzakelijk om een set-top box in plaats van een MV-antenne aan te sluiten op een tv met aparte ingangen van deze bereiken. Vergeet niet om een gemeenschapsantenne of een andere geaarde antenne aan te sluiten en los te koppelen terwijl het apparaat is uitgeschakeld. Hetzelfde geldt voor de settopbox, als de voeding geschakeld is.

Stap 2

Nadat u de settopbox hebt aangesloten, schakelt u deze in en stemt u de tv af op het kanaal waarop de modulator werkt. De manier om dit te doen hangt af van de tv. Het criterium voor fijnafstemming is de afweging tussen beeldhelderheid en de onzichtbaarheid van gekraak van framesynchronisatiepulsen.

Stap 3

Veelvuldig verwisselen van kabels van antenne en settopbox leidt tot snelle slijtage van de tv-aansluiting. Sommige settopboxen worden geleverd met speciale antenneschakelaars. In dit geval, terwijl de apparatuur spanningsloos is (de schakelkast is van metaal!), sluit u de antenne en de settopbox aan op de schakelaaringangen en sluit u de schakelaaruitgang aan op de tv.

Stap 4

Een aantal settopboxen heeft geen ingebouwde modulator, maar heeft een speciale aansluiting om deze op aan te sluiten. Op deze bus wordt naast de beeld- en geluidssignalen ook de voedingsspanning aangesloten. Sluit de modulator aan op de jack en sluit de uitgang op een van de bovenstaande manieren aan op de tv.

Stap 5

De beste beeldkwaliteit en datum wordt bereikt wanneer de settopbox is aangesloten via een laagfrequent kanaal. Om dit te doen, moet u er eerst voor zorgen dat uw tv is uitgerust met de juiste ingangen. Koop of monteer vervolgens een kabel om de settopbox aan te sluiten op de DIN-6-, RCA- of SCART-aansluitingen van de tv, afhankelijk van het type apparaat. Selecteer na het aansluiten de AV-ingang op de tv. Als je tv er meer dan één heeft, probeer dan alles totdat je een afbeelding ziet. U hoeft het apparaat niet in te stellen.

Stap 6

Als de settopbox geen modulator heeft en de tv geen ingang voor lage frequenties, gebruik dan een videorecorder als modulator. Maar onthoud tegelijkertijd dat het uitgangssignaal in het UHF-bereik moet worden gezocht. Vrijwel alle videorecorders bevatten schakelende voedingen en hebben bij aansluiting een stroomstoring nodig.

Aanbevolen: