Hoe Het Snelkoppelingspictogram In Te Wijzigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Snelkoppelingspictogram In Te Wijzigen?
Hoe Het Snelkoppelingspictogram In Te Wijzigen?

Video: Hoe Het Snelkoppelingspictogram In Te Wijzigen?

Video: Hoe Het Snelkoppelingspictogram In Te Wijzigen?
Video: How to change shortcut icons in windows 7 oyebaa 2017 2024, Mei
Anonim

Snelkoppelingen worden gebruikt om snel toegang te krijgen tot programma's of bestanden en bevinden zich meestal op het bureaublad. Omdat veel gebruikers willen dat het bureaublad er indrukwekkender uitziet, rijst de vraag of het mogelijk is om het snelkoppelingspictogram te veranderen in een ander die mooier is en beter past in de bureaubladachtergrond. Dit is niet alleen mogelijk, maar ook vrij eenvoudig.

Hoe het snelkoppelingspictogram te wijzigen
Hoe het snelkoppelingspictogram te wijzigen

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - TuneUp Utilities 2011-programma.

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling waarvan u het pictogram wilt wijzigen. Er verschijnt een contextmenu waarin u "Eigenschappen" selecteert. Klik in het menu dat verschijnt op de knop "Icoon wijzigen". Er verschijnt een venster waarin er verschillende opties zijn voor pictogrammen die overeenkomen met het type bestand waarnaar deze snelkoppeling verwijst.

Stap 2

Als je tussen deze pictogrammen niets voor jezelf hebt gevonden, klik dan op de bladerknop. Selecteer daarna een van de pictogrammen die op uw harde schijf staan. Klik vervolgens op OK en Toepassen.

Stap 3

U kunt ook TuneUp Utilities 2011 gebruiken om de snelkoppelingspictogrammen te wijzigen. Het voordeel van de toepassing is dat er veel extra pictogrammen in de mappen staan die niet in het besturingssysteem staan. Zo heb je een ruimere keuze.

Stap 4

Download TuneUp van internet en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Na het voltooien van de scan van uw systeem, komt u in het hoofdmenu van de applicatie. Ga daarin naar het tabblad "Windows-instellingen". Aan de linkerkant van het venster bevindt zich het gedeelte "Windows-uiterlijk wijzigen". Zoek in dit gedeelte naar "Windows-personalisatie".

Stap 5

Zoek in het venster dat verschijnt het gedeelte 'Pictogrammen'. Selecteer vervolgens het item "Icoonweergave". In dit venster kunt u enkele parameters configureren voor het weergeven van de snelkoppelingspictogrammen, bijvoorbeeld de afbeelding van de pijl erop verwijderen.

Stap 6

Ga dan naar het tabblad "Systeemitems". Het venster dat verschijnt, wordt opgesplitst in verschillende secties. Op basis van het pictogram waarvan u respectievelijk de snelkoppeling moet wijzigen en de sectie moet selecteren. Als u bijvoorbeeld het snelkoppelingspictogram op het bureaublad moet wijzigen, moet u het gedeelte "Desktop" selecteren.

Stap 7

Selecteer daarna met de linkermuisknop de gewenste snelkoppeling. Selecteer vervolgens onder Taak Pictogram wijzigen. Er wordt een venster met pictogrammen geopend. Selecteer degene die u wilt en klik op OK en vervolgens op Toepassen.

Aanbevolen: