Hoe Bureaubladbeheer In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Bureaubladbeheer In Te Schakelen
Hoe Bureaubladbeheer In Te Schakelen

Video: Hoe Bureaubladbeheer In Te Schakelen

Video: Hoe Bureaubladbeheer In Te Schakelen
Video: Schakelen | Zo schakel je een auto zonder te schokken! 2024, Mei
Anonim

Een Windows-pc heeft twee hoofdbeheerders die een gebruiker nodig kan hebben: een taakbeheerder, waarmee u processen kunt regelen, en een vensterbeheerder, waarmee gebruikers van Windows 7 Aero het uiterlijk kunnen aanpassen.

Hoe bureaubladbeheer in te schakelen
Hoe bureaubladbeheer in te schakelen

Noodzakelijk

videokaart die Shader Model 2.0 en DirectX 9.0 ondersteunt

instructies:

Stap 1

Schakel Desktop Window Manager in Windows 7 Aero in. Klik op de knop "Start" in de taakbalk. Vouw de sectie "Configuratiescherm" uit en klik op de naam "Administratieve hulpmiddelen".

Stap 2

Selecteer het knooppunt "Services" en zoek vervolgens de service "Desktop Window Manager" in de lijst. Controleer de opstartparameters. Klik in de regel "Status" met de rechtermuisknop voor de service en selecteer "Start" of "Inschakelen".

Stap 3

Schakel Desktop Taakbeheer in door op Ctrl + Alt + Del of Ctrl + Shift + Esc te drukken. Als uw pc Windows 7 gebruikt, klikt u na het indrukken van de toetsen op de regel "Taakbeheer starten". Start daarnaast de taakbeheerder met de combinatie Win + R. Voer taskmgr in de regel in en klik op "OK".

Stap 4

U kunt Taakbeheer ook vinden in de map C: WindowsSystem32 askmgr.exe. In plaats van de C:-schijf kunt u de schijf afdrukken waar u de Windows-map hebt. Klik op het bestand taskmgr.exe en druk op Enter op uw toetsenbord.

Stap 5

Schakel Desktop Task Manager in met behulp van de Register-editor. Druk op Win + R op het toetsenbord of klik op "Start" en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Nadat het venster verschijnt, typt u het woord regedit in het veld "Openen" en klikt u op "OK".

Stap 6

Zoek de parameter REG_DWORD DisableTaskMgr in de sectie HKEY_CURRENT_USER → Software → Microsoft → Windows → CurrentVersion → Beleid → Systeem en stel de waarde in op 0 of verwijder de parameter helemaal. Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Stap 7

In het geval dat uw pc is geïnfecteerd met een virus, schakelt u Taakbeheer in met Win + R. Voer in het geopende venster gpedit.msc in en klik op "OK". Klik in het dialoogvenster "Groepsbeleid" (in Windows 7 - "Editor voor lokaal en groepsbeleid") op het opschrift "Lokaal computerbeleid" en selecteer vervolgens "Gebruikersconfiguratie". Selecteer het knooppunt Beheerfuncties. Daar klikt u op "Systeem" en vervolgens op de regel "Functies Ctrl + Alt + Del".

Stap 8

Dubbelklik met de linkermuisknop op de regel "Taakbeheer verwijderen". Als in het venster Eigenschappen: Taakbeheer verwijderen een stip wordt geplaatst naast het keuzerondje Ingeschakeld, verplaatst u deze naar Niet geconfigureerd of Uitgeschakeld. Klik op de knop "Toepassen" en vervolgens op "OK". Om de wijzigingen door te voeren, start u uw pc opnieuw op of minimaliseert u alle bureaubladvensters met Win + D en drukt u op F5. Na het opnieuw opstarten kan de taakbeheerder starten.

Aanbevolen: