Een Fragment Uit Een Foto Knippen

Inhoudsopgave:

Een Fragment Uit Een Foto Knippen
Een Fragment Uit Een Foto Knippen

Video: Een Fragment Uit Een Foto Knippen

Video: Een Fragment Uit Een Foto Knippen
Video: Foto knippen uit HTC Zo� fragment? 2024, Mei
Anonim

Eenvoudige fotoverwerking is een veelgevraagde functie die veel gebruikers nodig hebben. Om echter een fragment uit een foto te knippen of kleurcorrectie uit te voeren, is het helemaal niet nodig om erkende leiders in de beeldbewerkingsindustrie te gebruiken, bijvoorbeeld Adobe Photoshop. Voor eenvoudige acties is de functionaliteit van kleine programma's voldoende.

Om een fragment van een foto uit te knippen, heb je een eenvoudig grafisch programma nodig
Om een fragment van een foto uit te knippen, heb je een eenvoudig grafisch programma nodig

instructies:

Stap 1

Er is een vrij groot aantal programma's die de mogelijkheid combineren om afbeeldingen te bekijken en hun eenvoudige verwerking uit te voeren. Dit zijn bijvoorbeeld IrfanView, ACD See, FastStone Image Viewer en anderen. Als je zo'n programma niet hebt geïnstalleerd, zoek en download dan de distributiekit op het netwerk. Verdere stappen, die laten zien hoe je een fragment uit een foto kunt knippen, laten we zien aan de hand van het voorbeeld van het IrfanView-programma.

Stap 2

Open na het installeren van het programma de foto. Zoek het fragment van de afbeelding dat u wilt knippen en gebruik de knoppen met het getekende vergrootglas met de "+" en "-" symbolen om het zo dichtbij mogelijk te brengen. Door op de linkermuisknop in het fotogebied te klikken, ziet u dat de cursor de vorm van een kruis krijgt. Houd de muisknop ingedrukt en selecteer het gewenste rechthoekige gebied in de afbeelding. Pas indien nodig de grenzen van de selectie aan door ze met de cursor te wijzigen.

Stap 3

Om een fragment uit een foto te knippen, gaat u naar het menu Bewerken en selecteert u de opdracht Knippen - Selectie. De selectie zal verdwijnen. In hetzelfde menu kunt u de tegenovergestelde actie uitvoeren: verwijder het gebied van de foto dat zich buiten de geselecteerde randen bevindt. Dit wordt gedaan met het Knippen - gebied buiten het selectiecommando.

Stap 4

In het geval dat u niet alleen een fragment uit de foto wilt knippen, maar bijvoorbeeld de afbeelding langs een bepaalde rand wilt bijsnijden, biedt het programma nog een functie. Selecteer het gewenste gebied van de foto en kies de opdracht Selectie bijsnijden in het menu Bewerken. Het geselecteerde gebied blijft behouden, de rest van de afbeelding wordt verwijderd.

Aanbevolen: