Hoe Schrijf Je Een Russisch Woord In Het Engels

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Russisch Woord In Het Engels
Hoe Schrijf Je Een Russisch Woord In Het Engels

Video: Hoe Schrijf Je Een Russisch Woord In Het Engels

Video: Hoe Schrijf Je Een Russisch Woord In Het Engels
Video: Буквы русского алфавита || how to write russian alphabets letters || russian cursive handwriting || 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om Russische woorden in de letters van het Engelse alfabet op internet te schrijven is vrij zeldzaam vanwege het feit dat het netwerk een groot aantal services heeft die de mogelijkheid bieden om Cyrillische letters te gebruiken, zelfs als je geen Russisch toetsenbord hebt indeling. Niettemin zijn er specifieke gevallen denkbaar waarin het nodig is om "getranslitereerd" te schrijven - dit is de gebruikelijke naam voor een tekst waarin Russische letters worden vervangen door hun Engelstalige equivalenten.

Hoe schrijf je een Russisch woord in het Engels
Hoe schrijf je een Russisch woord in het Engels

instructies:

Stap 1

Gebruik een willekeurige online service om de tekst die u hebt ingevoerd automatisch te vertalen in transliteratie. Dit is de gemakkelijkste manier om Russische woorden in Engelse letters te schrijven. Als u bijvoorbeeld de service gaat gebruiken https://translit.ru, dan kun je, nadat je naar de hoofdpagina bent gegaan, meteen beginnen met het typen van de gewenste tekst. Wanneer u klaar bent met het invoeren van tekst, een woord of een zin, volstaat het om op de knop "In transliteratie" te klikken, zodat alles dat in Russische letters is getypt, wordt omgezet in hetzelfde, maar met de letters van het Engelse alfabet. Als u geen Russische tekst op het toetsenbord kunt typen, kunt u met de muis op de benodigde letters klikken die op deze pagina van de site boven het invoerveld zijn geplaatst. Hier kunt u de richting van de transcriptie kiezen en niet alleen uit deze twee alfabetten (Russisch en Engels). Er is ook een variant van de interface die speciaal is ontworpen om te werken op mobiele apparaten met Symbian- en Windows Mobile-besturingssystemen

Stap 2

Gebruik tabellen met correspondentie van letters van het Russische alfabet met Engelse letters en combinaties als referentie als u woorden onmiddellijk in transliteratie wilt schrijven zonder verdere vertaling. Er zijn verschillende van dergelijke tabellen en u kunt ze ook op het net vinden. Gebruik bijvoorbeeld de officiële bewoording van de overeenkomstige GOST met de titel "Regels voor transliteratie van de Cyrillus-letter in het Latijnse alfabet". Toegegeven, niet altijd en niet iedereen gebruikt de correspondentietabellen die zijn gespecificeerd in GOST, wanneer gebruiksgemak belangrijk is en niet de naleving van normen. U kunt andere tabellen gebruiken die bijvoorbeeld op de Lingvotek-website zijn geplaatst.

Stap 3

Gebruik residente programma's met transliteratiefuncties als u tekst in transliteratie wilt vertalen zonder een internetverbinding. Het Punto Switcher-programma, voornamelijk ontworpen om automatisch te schakelen tussen Russische en Engelse toetsenbordindelingen, heeft deze optie bijvoorbeeld. Om het te gebruiken om de woorden van de Russische tekst in transliteratie te vertalen, volstaat het om het gewenste fragment in een willekeurige editor te selecteren en op de toetscombinatie alt="Image" + Scroll Lock te drukken.

Aanbevolen: