Hoe De Oppervlakte In AutoCAD Te Berekenen

Inhoudsopgave:

Hoe De Oppervlakte In AutoCAD Te Berekenen
Hoe De Oppervlakte In AutoCAD Te Berekenen

Video: Hoe De Oppervlakte In AutoCAD Te Berekenen

Video: Hoe De Oppervlakte In AutoCAD Te Berekenen
Video: Oppervlak in tekening met AutoCAD LT 2024, Mei
Anonim

AutoCAD-software is een universele grafische editor die kan worden gebruikt om verschillende taken op te lossen: het maken van 2D- en 3D-objecten en tekeningen in cartografie en geodesie, in ontwerp in de bouw en machinebouw, enz. In dit geval is het vaak nodig om de oppervlakte van een object of een geconstrueerde figuur te berekenen. Dit kan worden gedaan met behulp van het palet Objecteigenschappen.

Hoe de oppervlakte in AutoCAD te berekenen
Hoe de oppervlakte in AutoCAD te berekenen

instructies:

Stap 1

Start AutoCAD-software op uw computer. Open het benodigde dwg-bestand (tekening) en zoek het gewenste object erop. Om het gebied te bepalen, extraheren we er informatie over met behulp van het palet met objecteigenschappen.

Stap 2

In dit geval moet uw tekening zich in de modelruimte bevinden. Als de geopende tekening zich in de papierruimte bevindt, navigeert u naar het model door op de corresponderende tabrug onderaan het tekengebied van het programma te klikken. De rug van het tabblad bevat het opschrift "Model". Als de stekels verborgen zijn, kunnen ze worden weergegeven door met de rechtermuisknop op de knop Model op de statusbalk te klikken en Lay-out en modeltabbladen weergeven te kiezen in het pop-upmenu.

Stap 3

Klik met de linkermuisknop op de knop "Zoomen" op de statusbalk en definieer het zoomvak zodat u het gewenste onderwerp beter kunt bekijken door erop in te zoomen.

Stap 4

Selecteer vervolgens het object door ergens over de rand te bewegen en met de linkermuisknop te klikken. Het object is geselecteerd, de ankerpunten van de hoeken van de vorm verschijnen. Wees voorzichtig - de grens van het object moet gesloten zijn.

Stap 5

Selecteer nu de opdracht "Bekijken" (Bekijken) op het tabblad met dezelfde naam, dat zich op de werkbalk voor snelle toegang bevindt. De werkbalk Snelle toegang bevindt zich bovenaan de werkruimte onder de titelbalk van het AutoCAD-product. Klik op het tabblad Weergave en ga naar Paletten in het pop-upmenu en vervolgens naar Eigenschappen.

Stap 6

Het palet met eigenschappen van het geselecteerde object is voor u geopend. In het palet Eigenschappen bent u geïnteresseerd in het item "Gebied". Het geeft ook de oppervlakte van je figuur aan. Het programma heeft het zelf berekend.

Aanbevolen: