Hoe Xml Naar Woord Te Vertalen

Inhoudsopgave:

Hoe Xml Naar Woord Te Vertalen
Hoe Xml Naar Woord Te Vertalen

Video: Hoe Xml Naar Woord Te Vertalen

Video: Hoe Xml Naar Woord Te Vertalen
Video: Xml to Word 2024, Mei
Anonim

Excel slaat documenten standaard op in xml-formaat. Soms is het nodig om het document te wijzigen: tekst, afbeeldingen toevoegen en marges instellen. Het is veel handiger om dit te doen in het Microsoft Word-programma, dat het doc- of docx-formaat gebruikt.

Hoe xml naar woord te vertalen
Hoe xml naar woord te vertalen

Er zijn verschillende manieren om xml naar doc te converteren:

  • de mogelijkheden van het woordprogramma gebruiken;
  • speciale onlinediensten gebruiken.

Laten we elk van de methoden nader bekijken.

Word gebruiken

De eerste stap is om Word te starten. Dit kan via een snelkoppeling op het bureaublad of via het menu Start. Vervolgens moet u het vereiste xml-bestand openen. Om dit te doen, heb je nodig:

  1. Klik op de knop "Bestand" in de linkerbovenhoek van het scherm.

    Afbeelding
    Afbeelding
  2. Klik in het menu dat wordt geopend op het item "Openen". Rechts verschijnt een afbeelding van een map met het label "Bladeren". Wanneer u erop klikt, wordt de hoofdmap geopend, waarin u het xml-bestand moet vinden.

    Afbeelding
    Afbeelding

Daarna moet u opnieuw op de knop "Bestand" klikken en op het item "Opslaan als" klikken. Vervolgens moet de gebruiker de locatie opgeven om op te slaan en in het veld "Opslaan als type" "Word-document" selecteren.

Afbeelding
Afbeelding

Er verschijnt een bestand met de extensie doc op de opgegeven locatie op de computer. Nu kunt u het eenvoudig openen met het woordprogramma of een andere teksteditor.

Online diensten gebruiken

Dit kan op speciale sites - converters. Ze zijn ontworpen om bestanden van het ene formaat naar het andere te transformeren. Er zijn een groot aantal van dergelijke sites op het netwerk, hier zijn er slechts een paar:

  • onlineconvertfree.com;
  • coolutils.com;
  • online-converting.ru;
  • zamzar.com.

Laten we eens kijken naar het conversieproces aan de hand van het voorbeeld van onlineconvertfree.com. Om dit te doen, moet u naar de bron gaan en op het opschrift "Converteren naar" bovenaan klikken. Er wordt een vervolgkeuzemenu geopend waarin u op "Documents Converter" moet klikken. De gebruiker wordt naar de pagina geleid waar de blauwe knop "Bestand selecteren" zich bevindt

Afbeelding
Afbeelding

De verdere procedure ziet er als volgt uit:

  1. Klik op de knop en download het xml-bestand.
  2. Selecteer in het venster dat verschijnt het item "in doc".
  3. Wacht tot het conversieproces is voltooid. De snelheid is afhankelijk van de bestandsgrootte.
  4. Download het voltooide bestand naar uw computer.

Na het voltooien van de bovenstaande stappen, kan het worden geopend in het woordprogramma. Het converteren van bestanden met behulp van andere services gebeurt op dezelfde manier, de namen van de secties kunnen slechts in geringe mate verschillen.

Het is niet moeilijk om xml naar doc te vertalen, het belangrijkste is om de instructies te volgen. Er zijn twee manieren om een bestand te converteren. Na het converteren kan het in Word worden geopend en bewerkt.

Aanbevolen: