Een Afbeelding Over Elkaar Heen Leggen

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Over Elkaar Heen Leggen
Een Afbeelding Over Elkaar Heen Leggen

Video: Een Afbeelding Over Elkaar Heen Leggen

Video: Een Afbeelding Over Elkaar Heen Leggen
Video: Tutorial: foto's over elkaar heen plaatsen 2024, Mei
Anonim

U kunt de originele afbeelding over een andere (achtergrond) heen leggen met behulp van een fotomontage in Photoshop. Met twee foto's kunt u in slechts een paar eenvoudige stappen een fundamenteel nieuw beeld krijgen - een collage van primaire foto's.

Een afbeelding over elkaar heen leggen
Een afbeelding over elkaar heen leggen

instructies:

Stap 1

Open de geselecteerde afbeeldingen of foto's met de sneltoets Ctrl + O.

Stap 2

Om de ene afbeelding over de andere te leggen, moet u ervoor zorgen dat de afmetingen van het origineel en de achtergrondafbeeldingen overeenkomen. Selecteer hiervoor het commando: "Afbeelding" / Afbeelding - "Afbeeldingsgrootte" / Afbeeldingsgrootte. Of druk gewoon op Alt + Cntr + I.

Stap 3

Als de afmetingen van de afbeelding verschillen, moet u de grootte van de ene afbeelding (beter dan de achtergrond) op de andere "passen" door de breedte en hoogte in pixels in de overeenkomstige velden te wijzigen. Indien nodig kunt u het selectievakje "verhoudingen behouden" uitschakelen. Om te voorkomen dat de achtergrondafbeelding vervormd of wazig wordt, moet u de grootte en verhoudingen niet significant wijzigen.

Stap 4

Kopieer de achtergrondlaag van de originele afbeelding met de sneltoets Ctrl + J.

Stap 5

Pas op de gemaakte laag het commando "Afbeelding" / Afbeelding - "Extern kanaal" / Afbeelding toepassen toe.

Stap 6

In het venster dat opent, in het veld Doel / Ontvanger, wordt de naam aangegeven van de afbeelding waarmee we werken. Selecteer bij "Bron" / Bron de naam van de tweede afbeelding. In het veld "Laag" / Laag selecteer "Achtergrond" / Achtergrond. In het "Kanaal" / Kanaal - RGB. Stel in het veld "Blending" / Blending "Overlap" in en in het veld "Dekking" / Dekking (Dekking) - 100%.

Stap 7

Als u de achtergrondlaag in het lokale gebied moet "wissen", klikt u op het pictogram "Vectormasker toevoegen" in het palet "Lagen" / Lagen. Selecteer vervolgens het penseel en pas de resulterende afbeelding aan.

Stap 8

De nieuwe afbeelding is klaar.

Aanbevolen: