Een Sjabloon Over Een Foto Heen Leggen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Sjabloon Over Een Foto Heen Leggen In Photoshop
Een Sjabloon Over Een Foto Heen Leggen In Photoshop

Video: Een Sjabloon Over Een Foto Heen Leggen In Photoshop

Video: Een Sjabloon Over Een Foto Heen Leggen In Photoshop
Video: Een fotocollage maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Adobe Photoshop is een van de meest populaire grafische editors ter wereld. Hiermee kunt u duizenden veelvoorkomende taken uitvoeren die verband houden met het maken van rasterafbeeldingen (bitmap). Een van deze taken is het toepassen van een sjabloon op een foto in Photoshop.

Een sjabloon over een foto heen leggen in
Een sjabloon over een foto heen leggen in

instructies:

Stap 1

Het vinden van een sjabloon is de eerste fase van het bewerken. Het gebruik van sjablonen is de snelste en gemakkelijkste tool voor de meeste taken. Meestal worden lay-outs gevonden in psd- en tiff-indelingen. Er zijn zowel betaalde sjablonen (Shutterstock.com) als gratis (Olik.ru).

Stap 2

Sjabloon in psd-formaat (standaard "Photoshop"-formaat) is het handigst om mee te werken. Het vertegenwoordigt een reeks lagen, die elk belangrijke afbeeldingselementen bevatten.

Stap 3

Om een laag te tonen/verbergen, moet je het Lagen-palet ("Lagen") openen. Naast de miniatuur van elke laag is er een "oog" aan de linkerkant, dat de status van het huidige element aangeeft. Om de status te wijzigen, klikt u erop.

Stap 4

U moet de bestaande foto combineren met het sjabloonbestand. Om dit te doen, sleept u het vanuit het venster om met uw afbeelding te werken naar het "sjabloon" -venster. Er verschijnt automatisch een andere laag.

Stap 5

Het algemene uiterlijk van de afbeelding hangt af van de transparantie van de lagen en hun volgorde. Selecteer in het palet Lagen de laag met de minst significante elementen en sleep deze naar de onderkant van de lijst, omlaag. Vul in plaats daarvan bovenaan de lijst de belangrijkste elementen in. Verwijder onnodige lagen door ze naar de prullenbak op het palet te verplaatsen of door op de knop Verwijderen op de actieve laag te drukken.

Stap 6

Verwijder onnodige delen van belangrijke elementen met het gummetje. Klik hiervoor op het pictogram op de werkbalk, maak de laag die u wilt bewerken actief en zichtbaar en wis het overtollige.

Stap 7

Het formaat van sjabloonobjecten en foto's is mogelijk met de tool Vrije transformatie.

Stap 8

Met de gereedschappen Zoomen en Magnetische lasso kunt u de sjabloon gedetailleerder overlappen in Photoshop. Met de eerste krijg je een gedetailleerd beeld van de afbeelding, met de tweede wordt de selectie nauwkeuriger.

Aanbevolen: