Typen Met Je Stem

Inhoudsopgave:

Typen Met Je Stem
Typen Met Je Stem

Video: Typen Met Je Stem

Video: Typen Met Je Stem
Video: Dicteren op de iPad, typen met je stem! 2024, Mei
Anonim

Typen met een stem tijdens het werken op een computer is de droom van een groot aantal mensen. Bij gebruik van het toetsenbord beginnen de gewrichten van de handen na een tijdje pijn te doen en het constant klikken op de toetsen is behoorlijk vermoeiend. Op dit moment is spraakafdrukken echter niet langer iets ongelooflijks en redelijk haalbaar.

Spraakafdrukken gemakkelijk gemaakt
Spraakafdrukken gemakkelijk gemaakt

instructies:

Stap 1

Probeer geen programma voor spraakgestuurd typen te vinden en te downloaden. Hoewel er in Rusland enkele toepassingen bekend zijn die hiervoor bedoeld zijn, bijvoorbeeld "Gorynych", is het onwaarschijnlijk dat u de tekst met uw stem kunt afdrukken. Zoals u weet, heeft de spraak van elke persoon zijn eigen kenmerken, en het zal erg lang duren en meestal zonder resultaat om het programma zo in te stellen dat het afdrukken van stemmen foutloos wordt uitgevoerd. Het is beter om een eenvoudigere en effectievere methode te gebruiken.

Stap 2

Pas op uw werk een eenvoudige en effectieve methode van spraakgestuurd typen toe die maar heel weinig mensen kennen. Om dit te doen, moet u de browser "Google Chrome" downloaden en installeren. Ga naar het gedeelte 'Extensies' en zoek 'Google Voice Search' tussen de add-ons die op de site van de ontwikkelaar worden gepresenteerd. Na installatie wordt een pictogram in de vorm van een microfoon geïntegreerd in alle velden voor het invoeren van gegevens op sites en zoekmachines. Als je dus tekst met een stem van een hoog kwaliteitsniveau wilt typen, koop dan een goede microfoon en sluit deze aan op je computer.

Stap 3

Leer hoe deze Google-extensie werkt en probeer met uw stem te typen. Klik hiervoor op het microfoonpictogram in de zoekbalk en zeg de benodigde zin of de hele zin in één keer. Na enkele seconden verschijnt de door u gesproken tekst in de gegevensinvoerregel. Op deze manier wordt een veelgebruikte en eenvoudige tool voor spraakgestuurd zoeken nog efficiënter dan een speciaal programma voor spraakgestuurd typen.

Stap 4

Voltooi uw spraakgestuurd typen op uw computer. Om dit te doen, moet u zinnen of zinsdelen in de microfoon lezen en ze vervolgens van de regel in de browser naar een teksteditor overbrengen (of ze op hun plaats laten als u iets rechtstreeks op internet moet afdrukken). Om effectief spraakgestuurd te kunnen typen, moet echter rekening worden gehouden met enkele subtiliteiten.

Stap 5

Probeer woorden zo langzaam en duidelijk mogelijk uit te spreken, aangezien Google-spraakgestuurd typen niet altijd nauwkeurig werkt. Als u een lange zin moet typen, is het beter om deze in verschillende delen op te splitsen en deze om de beurt uit te spreken. Na verloop van tijd zult u het onder de knie krijgen en met deze tool kunt u snel zelfs omvangrijke en complexe teksten met uw stem typen.

Aanbevolen: