Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Verwijderen
Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Verwijderen

Video: Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Verwijderen

Video: Hoe De Achtergrond In Een Foto Te Verwijderen
Video: Hoe kan je de Achtergrond van een Afbeelding Verwijderen? (zonder Photoshop!) 2024, Mei
Anonim

Foto's die voor iedereen gewoon en vertrouwd zijn, voldoen niet altijd aan de eigenaren - van tijd tot tijd wil iedereen zijn afbeelding aan de kust of in de straten van een prachtige stad plaatsen. Zelfs als je in werkelijkheid zo'n mogelijkheid niet hebt, kun je de achtergrond van je foto in Adobe Photoshop vervangen, zodat je elk landschap achter je rug getrouw weergeeft. Dit kan op twee verschillende manieren.

Hoe de achtergrond in een foto te verwijderen
Hoe de achtergrond in een foto te verwijderen

instructies:

Stap 1

Open de gewenste foto in Photoshop en dupliceer eerst de Achtergrondlaag (Duplicate Layer). Ontgrendel de achtergrondlaag door te dubbelklikken op het slotpictogram links van het laagpictogram. Als het silhouet van de figuur op de foto vrij gelijk is en niet al te complexe en veelzijdige contouren heeft, selecteert u het gereedschap Magnetische lasso in de werkbalk.

Stap 2

Klik met de linkermuisknop op een willekeurig punt van de contour van de figuur op de foto en begin voorzichtig een lijn langs het silhouet te tekenen. De knooppunten van het geselecteerde pad worden automatisch naar het pad getrokken. Om deze tool te gebruiken, moet de vorm daarom contrasteren met de achtergrond.

Stap 3

Pas de richting van de lijn van tijd tot tijd aan met muisklikken. Verbind de uiteinden van de lijn door de selectieomtrek te sluiten en druk daarna op de toetsencombinatie Ctrl + Shift + I, of open het menu Selecteren en selecteer de functie Inverse.

Stap 4

De selectie is omgekeerd, en nu hoef je alleen maar op Delete te drukken om de achtergrond te laten verdwijnen, en je hebt alleen een menselijke figuur tot je beschikking, die op een andere achtergrond kan worden geplaatst. Als u resterende achtergrondgebieden opmerkt, wis deze dan met het gummetje.

Stap 5

De magnetische lasso-tool is niet geschikt voor gebruik in gevallen waarin de afbeelding een complexe omtrek heeft, bijvoorbeeld wanneer u samen met de figuur fladderend haar of een weelderig kapsel uit de hoofdachtergrond moet selecteren. Selecteer in dit geval het gereedschap Achtergrondwisser op de werkbalk - een gum waarmee u de achtergrondafbeelding kunt wissen. Stel de parameter Tolerantie in op 25% en selecteer de gewenste penseelgrootte.

Stap 6

Wis voorzichtig de achtergrond rond de vorm met de gum en markeer de ingewikkelde paden. Nadat de achtergrond volledig is gewist, kopieert u de vorm van de persoon naar een nieuwe laag en gebruikt u deze voor uw fotomontage.

Aanbevolen: