Hoe De Achtergrond Van Een Foto Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Van Een Foto Te Verwijderen
Hoe De Achtergrond Van Een Foto Te Verwijderen

Video: Hoe De Achtergrond Van Een Foto Te Verwijderen

Video: Hoe De Achtergrond Van Een Foto Te Verwijderen
Video: Hoe kan je de Achtergrond van een Afbeelding Verwijderen? (zonder Photoshop!) 2024, April
Anonim

Om de achtergrond van de foto te verwijderen, moet u eerst bepalen hoe complex de omtrek die we willen uitsnijden zal zijn. Bijzonder moeilijk te markeren is de aanwezigheid van haar of dierenhaar op de foto, of een bonte achtergrond.

achtergrond op foto verwijderen
achtergrond op foto verwijderen

Noodzakelijk

computer, photoshop

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken hoe u het kunt verwijderen met behulp van de achtergrondwisser. Deze methode is in dat geval prima. Als de hoofdafbeelding en achtergrond goed met elkaar contrasteren, zoals een lichte achtergrond en donker haar.

Op rechte secties kunt u een tool genaamd Polygonal Lasso gebruiken. Selecteer met deze tool de achtergrond naast de rechthoekige gebieden van onze hoofdafbeelding en verwijder.

Stap 2

Om het haar te selecteren, moet je een tool gebruiken genaamd de Background Erazer Tool.

Als de achtergrond uniform is op de foto, kunt u de volgende instellingen gebruiken: de knop in de vorm van een pipet, genaamd "Sampling", stel de parameter "Once" ervoor in. In dit geval zal het programma eenmaal een voorbeeldkleur selecteren om te verwijderen. Dit patroon blijft van kracht zolang u de cursor over de tekening beweegt voordat u de muisknop loslaat.

Stap 3

Als u een andere knop met de naam Continu selecteert, selecteert het programma automatisch een nieuw kleurstaal om te verwijderen wanneer het besluit dat het tijd is om een andere kleur te verwijderen omdat de achtergrond voldoende is veranderd.

U kunt proberen de kleur van de hoofdafbeelding te beschermen tegen wissen. Om dit te doen, moet u de regel Voorgrondkleur beschermen aanvinken en vervolgens op de kleur van de hoofdafbeelding klikken terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt.

Stap 4

De cursor op het gereedschap Achtergrondwisser verschijnt als een dradenkruis. Zet de cursor zo dicht mogelijk bij onze hoofdafbeelding, maar op de achtergrondpixels, en klik met de linkermuisknop. Houd vervolgens de muisknop ingedrukt en beweeg ons vizier langs de omtrek van de hoofdafbeelding. In dit geval wist de gum de achtergrondkleur en de kleuren er dichtbij uit. Als u een andere kleur wilt wissen, moet u deze voor het monster selecteren en de hierboven beschreven stappen herhalen.

Bovenstaande methode geeft zeer goede resultaten.

Aanbevolen: