Hoe Luister Ik Naar Audioboeken

Inhoudsopgave:

Hoe Luister Ik Naar Audioboeken
Hoe Luister Ik Naar Audioboeken

Video: Hoe Luister Ik Naar Audioboeken

Video: Hoe Luister Ik Naar Audioboeken
Video: DE KLEINE PRINS | Widening Circles Audioboeken 2024, Mei
Anonim

Een audioboek wordt meestal een gesproken lezing van een boek genoemd dat op een audiomedium is opgenomen. Meestal wordt een boek gelezen door een of meerdere professionele acteurs (lezers), en tegenwoordig dient een audiobestand als drager. De voordelen van deze optie voor het presenteren van boekteksten liggen voor de hand - ze bestaan uit de afwezigheid van de noodzaak om het boek met je ogen te lezen. Maar de nadelen zijn ook aanzienlijk: de lezer, als bemiddelaar tussen auteur en lezer, beïnvloedt de perceptie van de tekst, en deze invloed is niet altijd positief.

Hoe luister ik naar audioboeken
Hoe luister ik naar audioboeken

instructies:

Stap 1

Gebruik een draagbare audiospeler om naar deze boeken te luisteren - dit is de standaardmethode voor het maken van audioboeken. In dit geval kunt u overal naar boeken luisteren, zonder gebonden te zijn aan stationaire afspeelapparaten. In de regel is het hele werk verdeeld in een aantal audiobestanden - van enkele stukken tot enkele honderden. Hierdoor kun je in delen naar een audiospeler kopiëren en zelfs een heel groot werk beluisteren.

Stap 2

Speel audioboekbestanden af met de software-audiospeler als u met uw computer naar het boek wilt luisteren. Elk besturingssysteem heeft een ingebouwde applicatie voor het afspelen van audiobestanden, dus er zullen geen problemen zijn met het luisteren naar audioboeken op uw computer. Bovendien bevatten gekochte optische schijven met dit soort boeken, naast audio-opnamen, meestal ook illustraties, teksten en gespecialiseerde software die speciaal is ontworpen voor het luisteren naar audioboeken. Om een dergelijk programma te starten, volstaat het om de schijf in de lezer te plaatsen en vervolgens het juiste item in het automatisch startende schijfmenu te selecteren.

Stap 3

Gebruik elke internetbron die online naar audioboeken kan luisteren. Op sommige van deze sites kun je werken op de radio beluisteren (bijvoorbeeld https://mds-station.com), anderen bieden aan om zelfstandig een werk te selecteren en ernaar te luisteren met behulp van de ingebouwde audiospeler (bijvoorbeeld https://audiozvuk.com), en weer anderen combineren beide opties, naast het aanbieden om bestanden te downloaden en op een andere manier naar het audioboek te luisteren (bijvoorbeeld,

Aanbevolen: