Hoe U Uw Bureaublad Kunt Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Bureaublad Kunt Wissen
Hoe U Uw Bureaublad Kunt Wissen

Video: Hoe U Uw Bureaublad Kunt Wissen

Video: Hoe U Uw Bureaublad Kunt Wissen
Video: Demo versie - Stap 1 - Iconen bureaublad - ClaroRead 2024, Mei
Anonim

Het Windows bureaublad is handig voor het plaatsen van snelkoppelingen naar bestanden en programma's die je altijd bij de hand wilt hebben. De beschikbaarheid van deze plaats voor het opslaan van verschillende nuttige bestanden leidt echter tot buitensporige "rommel", die vroeg of laat moet worden aangepakt. Het besturingssysteem biedt verschillende speciale functies en algemene mogelijkheden om u te helpen deze taak uit te voeren.

Hoe u uw bureaublad kunt wissen
Hoe u uw bureaublad kunt wissen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als uw computer Windows XP gebruikt, kunt u een speciale wizard gebruiken om snelkoppelingen op het bureaublad naar toepassingen en bestanden die lange tijd niet zijn gebruikt, te wissen. Om het te starten, klikt u met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding van het bureaublad en selecteert u de regel "Eigenschappen" in het contextmenu. Klik op het tabblad "Bureaublad" van het geopende venster op de knop "Bureaubladinstellingen" en klik in het volgende venster op "Bureaublad wissen".

Stap 2

U kunt deze systeemtoepassing op een andere manier starten - door het contextmenu van het bureaublad te openen, ga naar de sectie "Snelkoppelingen organiseren" en selecteer "Wizard Bureaubladopruiming".

Stap 3

Klik aan het begin van de wizard op de knop Volgende. De systeemtoepassing analyseert de statistieken van het gebruik van snelkoppelingen en biedt een lijst met die naar zijn mening niet erg noodzakelijk zijn. U kunt de lijst corrigeren en het commando geven om het opschonen te starten - klik nogmaals op "Volgende" en klik vervolgens op de knop "Voltooien". De wizard verwijdert de snelkoppelingen niet permanent, maar plaatst ze in een speciaal aangemaakte map met de naam "Ongebruikte snelkoppelingen".

Stap 4

In latere versies van het besturingssysteem - 7 en Vista - is het mogelijk om de weergave van snelkoppelingen op het bureaublad helemaal uit te schakelen. Roep hiervoor het contextmenu op en schakel in het gedeelte "Beeld" het item "Bureaubladpictogrammen weergeven" uit. Op dezelfde manier kunt u de werkruimte van gadgets wissen - de opdracht "Bureaubladgadgets weergeven" wordt in de volgende regel van hetzelfde gedeelte van het contextmenu geplaatst.

Stap 5

Er kunnen minder ingrijpende reinigingsmethoden worden gebruikt. Maak bijvoorbeeld meerdere mappen op uw bureaublad voor verschillende groepen snelkoppelingen - tekstbestanden, programma's, afbeeldingen, video's - en sorteer de bestaande snelkoppelingen daarin. Om een map te maken, klikt u op de achtergrondafbeelding en selecteert u het item "Map" in het gedeelte "Nieuw", typt u de naam en drukt u op Enter. Om een snelkoppeling van het bureaublad naar de gemaakte map te verplaatsen, sleept u deze er gewoon met de muis naartoe.

Aanbevolen: