De Randen Van Een Afbeelding Vervagen Blur

Inhoudsopgave:

De Randen Van Een Afbeelding Vervagen Blur
De Randen Van Een Afbeelding Vervagen Blur

Video: De Randen Van Een Afbeelding Vervagen Blur

Video: De Randen Van Een Afbeelding Vervagen Blur
Video: How To Blur Backgrounds in Photoshop [FAST u0026 EASY!] 2024, Mei
Anonim

Het vervagen van de randen van een afbeelding wordt vaak gebruikt om een vloeiende overgang van een afbeelding naar een effen achtergrond te creëren en om ongelijke collage-elementen samen te voegen. Soms wordt deze techniek gebruikt bij het stylen van antieke foto's. Bovendien is het vervagen van de randen een goede manier om de aandacht af te leiden van objecten die de afbeelding bederven zonder de afbeelding zelf bij te snijden. U kunt een dergelijke bewerking uitvoeren met behulp van de tools van het Photoshop-programma.

De randen van een afbeelding vervagen blur
De randen van een afbeelding vervagen blur

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Om de randen van de afbeelding een vervagingseffect te geven, moet u een groot gebied van semi-transparante pixels op de rand van de afbeelding maken. Dit kan worden gedaan door een deel van de afbeelding te wissen met het gummetje, de randen van de afbeelding te verbergen met een masker, een gevederde selectie te maken en het geselecteerde deel van de afbeelding te verwijderen. Als u een afbeelding met een van deze methoden wilt verwerken, laadt u deze in Photoshop.

Stap 2

Maak de foto bewerkbaar. Om dit te doen, klikt u op de laag met de afbeelding en selecteert u de optie Laag van achtergrond in het contextmenu.

Stap 3

De meest voor de hand liggende manier om wazige randen te krijgen, is door ze te wissen. Selecteer de Erazer Tool en pas de penseeldiameter aan zodat deze niet minder is dan een derde van de hoogte van de afbeelding. Stel de parameter Hardheid in op nul.

Stap 4

Sleep het gereedschap langs de randen van de afbeelding terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt. Als er te veel van de afbeelding is gewist, maakt u de laatste paar acties in het palet Historie ongedaan en verkleint u de diameter van het penseel.

Stap 5

Hetzelfde effect kan worden bereikt door een laagmasker te maken. Klik hiervoor op de knop Laagmasker toevoegen, die zichtbaar is onderaan het lagenpalet. Activeer het penseel en pas het op dezelfde manier aan als het gummetje.

Stap 6

Maak zwart de hoofdkleur door op het bovenste gekleurde vierkant in het gereedschapspalet te klikken. Activeer het laagmasker door op de witte rechthoek rechts ervan te klikken en over de randen van het masker te schilderen met zwart. Wanneer u de randen op deze manier vervaagt, wijzigt u de afbeelding zelf niet en kunt u, indien nodig, de laag kopiëren, het masker ervan verwijderen en de originele afbeelding krijgen zonder vage randen.

Stap 7

Een goede manier om een gebied met semi-transparante pixels te maken, is door de selectie uit te doezelen. Om dit te doen, selecteert u het deel van de afbeelding dat niet zal worden gewijzigd. Dit kan gedaan worden met het rechthoekige selectiekader of het elliptische selectiekader. Als u een selectie van een complexere vorm wilt maken, gebruikt u het gereedschap Veelhoeklasso.

Stap 8

Gebruik de optie Doezelen in het menu Selecteren om de randen van de selectie te doven. De waarde die u in het veld Feather Radius moet invoeren, is afhankelijk van de lineaire afmetingen van de afbeelding. Hoe groter de straal van de veer, hoe vloeiender de randen zullen vervagen. Als u deze parameter echter te hoog instelt, kunt u geen wazige, maar semi-transparante randen krijgen tot aan de rand van de afbeelding.

Stap 9

Gebruik de optie Omkeren in het menu Selecteren om de selectie om te keren en het geselecteerde deel van de afbeelding te verwijderen door op de Delete-toets te drukken.

Stap 10

Sla de wazige afbeelding op met de optie Opslaan als in het menu Bestand.

Aanbevolen: