Hoe Maak Je Vage Randen?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Vage Randen?
Hoe Maak Je Vage Randen?

Video: Hoe Maak Je Vage Randen?

Video: Hoe Maak Je Vage Randen?
Video: Hoe maak je een goede kop koffie? ☕️ (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Het vervagen van de randen op een fragment van een foto of op een hele foto kan met Photoshop op verschillende manieren worden gedaan, die elk kunnen worden gebruikt om verschillende problemen op te lossen.

Hoe maak je vage randen?
Hoe maak je vage randen?

Noodzakelijk

Grafische editor Photoshop

instructies:

Stap 1

Misschien is de gemakkelijkste manier, waarvoor geen speciale vaardigheden in het werken met Photoshop vereist zijn, het gebruik van de Eraser Tool (aangeroepen door op de E-toets te drukken). Selecteer het gereedschap, stel het menu Penseel in op de gewenste grootte van het penseel met zachte randen en schilder over de randen van het object. Het voordeel van deze methode is dat zelfs degene die Photoshop voor het eerst heeft geopend op deze manier de randen wazig kan maken. De nadelen omvatten alleen het feit dat de verwerking handmatig zal moeten gebeuren.

Stap 2

U kunt een andere optie gebruiken, die geschikt is wanneer u complexe objecten moet verwerken. Selecteer het object met een selectietool (Lasso Tool, Pen Tool, etc.).

Stap 3

Maak een nieuwe laag door met de rechtermuisknop te klikken en Laag via kopiëren te kiezen in het menu. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik op de laag om het object te selecteren, klik vervolgens met de rechtermuisknop en keer de selectie om met de opdracht Omgekeerd selecteren.

Stap 4

Kies Wijzigen - Doezelen in het menu Selecteren en stel het aantal pixels in dat u wilt vervagen. Druk meerdere keren op de Delete-toets. De randen van het geselecteerde object worden wazig.

Aanbevolen: