Hoe Toegang Te Krijgen Tot Asus BIOS

Inhoudsopgave:

Hoe Toegang Te Krijgen Tot Asus BIOS
Hoe Toegang Te Krijgen Tot Asus BIOS

Video: Hoe Toegang Te Krijgen Tot Asus BIOS

Video: Hoe Toegang Te Krijgen Tot Asus BIOS
Video: Fix how to exit Bios Utility - EZ Mode Asus Rog Gl553vd 2024, Mei
Anonim

Asus is altijd een van de leiders geweest in de productie van componenten voor personal computers. Maar soms is de stabiliteit van de moederborden van deze fabrikant twijfelachtig - het is nogal moeilijk om in het BIOS SETUP-menu te komen.

Hoe toegang te krijgen tot Asus BIOS
Hoe toegang te krijgen tot Asus BIOS

instructies:

Stap 1

U kunt het BIOS-menu openen met behulp van sneltoetsen of sneltoetsen. De sneltoets is afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt, meestal Delete, F2 en Escape. Er zijn gevallen waarin deze combinaties niet werken of werken, maar het menu is niet volledig geladen. In dit geval is het noodzakelijk om het ontstane probleem te diagnosticeren.

Stap 2

Allereerst moet u uw toetsenbord en muis controleren op naleving van de normen. Sommige moederbordmodellen kunnen USB-toetsenborden niet goed aan. Wat kan dit veroorzaken? Het probleem zit hem in de apparaten die op het bord zijn aangesloten. Een voorbeeld is het gebruik van een usb3-interface en een aangesloten kaartlezer.

Stap 3

Het conflict is vrij eenvoudig op te lossen: sluit een toetsenbord aan met een ps/2-interface of schakel de in de systeemeenheid ingebouwde kaartlezer uit. Er is geen andere uitweg, het blijft om één ding op te offeren.

Stap 4

In sommige gevallen kan de monitor de boosdoener zijn. Bij het kopen van een computer is uw systeemeenheid bijvoorbeeld gecontroleerd en in goede staat verkeerd, maar thuis kunnen dezelfde stappen niet worden uitgevoerd. Als u de toetsenbordversie weggooit, moet u de monitorconfiguratie eens nader bekijken.

Stap 5

Hoogstwaarschijnlijk is tijdens de eerste controle van de computer de oorspronkelijke schermresolutie vastgelegd in het systeem-BIOS, maar op de "thuis" -monitor, die niet over de functie "Automatisch aanpassen" beschikt, was dit al anders. De oplossing voor dit probleem ligt dus aan de oppervlakte: sluit een monitor aan en verlaag de schermresolutie.

Stap 6

Het komt vaak voor dat de enige oplossing is om de BIOS-firmware bij te werken. Deze operatie is niet arbeidsintensief, maar vereist zorgvuldigheid. Wees uiterst voorzichtig bij het kiezen van deze optie. Vergeet niet om een back-up te maken voordat u gaat flashen.

Aanbevolen: