Bladwijzers Instellen In Opera

Inhoudsopgave:

Bladwijzers Instellen In Opera
Bladwijzers Instellen In Opera

Video: Bladwijzers Instellen In Opera

Video: Bladwijzers Instellen In Opera
Video: Загрузка и установка Opera 10.5 (1/9) 2024, Mei
Anonim

Met de handige en functionele Opera-browser kunt u de benodigde bladwijzers in elke gewenste volgorde aanpassen met behulp van het standaard zijbalkmenu en het express-paneel.

Bladwijzers instellen in Opera
Bladwijzers instellen in Opera

Noodzakelijk

browser Opera-versie / 11.50

instructies:

Stap 1

Een van de nieuwste en handigste versies van de gratis Opera-browser is 11.50, build 1074. Eerst moet je de zijbalk van de bladwijzers configureren. Klik op het Opera-pictogram in de linkerbovenhoek. Selecteer "Werkbalken" - "Zijbalken". Of druk op de toets "F4". Aan de linkerkant is een zijpaneel verschenen waarvan de locatie kan worden aangepast. Van boven naar beneden op het paneel zijn er knoppen: "Bladwijzers" (in de vorm van een asterisk), "Notities", "Downloads", "Geschiedenis" en helemaal onderaan de knop "Zijbalken" (in de vorm van een plusteken).

Stap 2

Klik op de knop "Zijbalken" en selecteer "Aanpassen". Het menuvenster "Uiterlijk" wordt geopend, waarin u de weergave van de vereiste zijpanelen en hun locatie kunt aanpassen.

Stap 3

Opera biedt de mogelijkheid om de gewenste site aan te passen in de vorm van een webpaneel. Om dit te doen, let in het menuvenster "Uiterlijk" op het item "Opera kan een bladwijzer als zijbalk weergeven". Klik op de knop "Webpaneel toevoegen". Het venster Bladwijzereigenschappen wordt geopend. Voer in het veld "Adres" het volledige adres van de gewenste site in, geef in het veld "Map" de map op in Favorieten, waar de link naar deze site zich zal bevinden.

Stap 4

Kies waar de siteknop wordt weergegeven - vink de vakjes "Toon in bladwijzerbalk", "Toon in zijbalk" aan. Klik op "OK", nu verschijnt uw sitepictogram in de zijbalk. Als een dergelijk paneel niet nodig is, klikt u met de rechtermuisknop op het sitepictogram en selecteert u - "Panel verwijderen".

Stap 5

Klik op het stervormige pictogram in de zijbalk om de hoofdbladwijzerlijst aan te passen. Standaard bevatten bladwijzers de map Opera Links en de Prullenbak. Er zijn twee knoppen boven de mappenlijst, Toevoegen (in de vorm van een plusteken) en Bekijken (in de vorm van een moersleutel).

Stap 6

Klik op de knop "Bekijken" om het uiterlijk van de bladwijzerbalk aan te passen. Er wordt voorgesteld om mappen in een boomstructuur te ordenen, mappen en hun inhoud te scheiden, of aparte mappen te maken.

Stap 7

Bladwijzers kunnen handmatig worden gesorteerd, dit is een zeer handige functie om links in een willekeurige volgorde te plaatsen, u kunt eenvoudig een map slepen met de linkermuisknop. U kunt links ook rangschikken op datum - tijd van creatie of bezoek, op naam, d.w.z. gewoon alfabetisch.

Stap 8

Opera biedt ook de handigste Express Panel-functie. Om de meest populaire sites vanuit dit paneel te openen, maakt u een nieuw tabblad, klikt u op een van de negen cellen waar staat "Klik om te vullen".

Stap 9

Het venster dat wordt geopend, biedt verschillende opties voor het invullen, waaronder veelbezochte sites en momenteel geopende pagina's. U kunt een webadres uit de lijst selecteren of uw eigen adres invoeren. U kunt het adres ook vanuit bladwijzers slepen en neerzetten met de linkermuisknop, vanuit het paneel of een andere bron waar het webadres wordt weergegeven.

Aanbevolen: