Naar Een Map Gaan A

Inhoudsopgave:

Naar Een Map Gaan A
Naar Een Map Gaan A

Video: Naar Een Map Gaan A

Video: Naar Een Map Gaan A
Video: Google document verplaatsen naar een map 2024, Mei
Anonim

En 15 jaar na de release van het besturingssysteem met een grafische interface, behoudt het besturingssysteem de mogelijkheid om met tekstopdrachten te werken. Maar nu zijn instructies voor het werken met DOS-commando's niet zo gebruikelijk. Laten we eens kijken welke opdracht bij het werken in de terminal moet worden gebruikt om naar een andere map te navigeren.

Terminal werk
Terminal werk

instructies:

Stap 1

De opdracht "chdir" (van Change Directory) heeft een afgekorte spelling - "cd". Om naar de bovenliggende map te gaan (d.w.z. een niveau hoger), moet u de opdrachtregel van de terminal invoeren:

cd..

Om naar de hoofdmap te gaan van de schijf waarop we ons momenteel bevinden, voert u het volgende in:

CD

Om in een van de subdirectories van de huidige directory te komen, typt u gewoon de naam, gescheiden door een schuine streep. Bijvoorbeeld:

cd / boek1

Als u naar een specifieke map op de huidige schijf moet gaan, moet u het volledige pad opgeven. Als u bijvoorbeeld naar een map met de naam "book1" wilt gaan die zich in de map "Audiobooks" op de "C"-schijf bevindt, ziet de opdracht er als volgt uit:

cd C: Audioboekenook1

Als er een spatie in de naam van de map staat, is het soms niet voldoende om alleen het volledige pad naar de gewenste map te typen. U moet dit pad tussen aanhalingstekens plaatsen:

cd "C: Program Filesmsn gaming zone"

Dit is alleen nodig als de zogenaamde "command processor extensions" zijn ingeschakeld. Ze worden uitgeschakeld door de opdracht

cmd e: uit

Om over te schakelen naar een andere schijf, moet u de / d-modifier toevoegen aan het cd-commando. Om bijvoorbeeld naar D te rijden:

cd / d D:

En de opdracht om naar een specifieke map op een andere schijf te gaan (bijvoorbeeld D: TempImageDrive) ziet er als volgt uit:

cd / d D: TempImageDrive

Stap 2

En tot slot over twee handige terminalopties:

1. In de terminal kunt u de muis gebruiken om de gekopieerde tekst te plakken. Dat wil zeggen, het is niet nodig om elke keer een lang pad naar de vereiste mappen te typen. Het volstaat om het in de adresbalk van de verkenner te kopiëren en in de opdrachtregel van de terminal te plakken door met de rechtermuisknop te klikken en het overeenkomstige item in het contextmenu te selecteren.

2. De terminal heeft ingebouwde opdrachthulp. Om bijvoorbeeld hulp te krijgen over de opdracht "chdir", typt u:

chdir /?

Aanbevolen: