Hoe Maak Je De Achtergrond

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je De Achtergrond
Hoe Maak Je De Achtergrond

Video: Hoe Maak Je De Achtergrond

Video: Hoe Maak Je De Achtergrond
Video: Photoshop tutorial - Les 398 Hoe maak je de paarden en de achtergrond 1 geheel 2024, Mei
Anonim

Soms is er de wens (nood) om de achtergrond in een bepaalde foto te vervangen. Het bekende product van Adobe - Photoshop zal helpen om met deze kwestie om te gaan. Hoewel dit een vrij geavanceerde grafische tool is, heb je geen ontwerptalent nodig om de achtergrond van een foto te veranderen. Met behulp van deze eenvoudige handleiding kunt u een prachtige foto maken voor uw bureaublad of uw vrienden en familie verrassen met een ongewoon cadeau. Voel je vrij om te experimenteren en je zult slagen.

Achtergrond veranderd
Achtergrond veranderd

Noodzakelijk

Adobe Photoshop programma (liefst verse versie), originele foto, foto met de gewenste achtergrond, geduld en nauwkeurigheid

instructies:

Stap 1

Dus laten we Photoshop starten. Door op de combinatie Ctrl + O te drukken, opent u de benodigde bestanden. Twee foto's werden geselecteerd als voorbeeld van afbeeldingen voor verwerking. Let op het portret van het meisje in het wit, deze foto is gekozen omdat de kleur van het silhouet van de persoon contrasteert met de achtergrond.

Stap 2

Het wordt aanbevolen om een foto met zo'n kleurenschema te gebruiken, omdat dit handiger is om contouren te markeren. Een foto met een achtergrond kan allesbehalve esthetisch zijn. Het is wenselijk dat de afmetingen van de afbeeldingen ongeveer hetzelfde zijn.

Stap 3

U moet de persoon in het portret markeren. Het gereedschap "Magnetische lasso" (Fig. 3), dat zich in het linker werkpalet bevindt, zal ons helpen hiermee om te gaan. Plaats aan de onderkant van de foto de muisaanwijzer op de rand van de omtrek van het meisje. Klik vervolgens en beweeg de cursor soepel zo precies mogelijk langs de contouren van het lichaam. Hoewel de "Magnetic Lasso" in staat is om aan de randen van het beeld te "plakken", moet je de bewegingen heel voorzichtig maken. U ziet hoe de controlepunten automatisch verschijnen, om deze zelf toe te voegen, klikt u met de linkermuisknop. Als uw selectie is afgeweken van de koers, kunt u de actie ongedaan maken: druk op Esc en begin opnieuw, of druk op Backspace en ga terug naar het vorige punt. Hoe contrastrijker de tekening, hoe sneller je ermee omgaat.

Stap 4

Wanneer het laatste punt is bereikt, knippert de grenslijn rond het geselecteerde gebied. Als u niet helemaal tevreden bent met de kwaliteit van de selectie, kunt u deze nog iets verbeteren. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied en gebruik het item Rand verfijnen (Fig. 4), experimenteer met de instellingen die u wilt bereiken het beste effect.

Wanneer de optimale selectie is bereikt, knip of kopieer je een fragment van de originele foto met de combinatie Ctrl + X of Ctrl + C. Open vervolgens de gewenste achtergrond en plak de opgegeten persoon daar met de combinatie Ctrl + V.

Schakel over naar het gereedschap Verplaatsen en speel met de locatie.

Stap 5

Sla het resulterende resultaat (Fig. 5) op de gewenste locatie en indeling op, met behulp van de "sneltoetsen" Ctrl + Shift + C.

Aanbevolen: