Hoe Maak Je Een Semi-transparante Achtergrond

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Semi-transparante Achtergrond
Hoe Maak Je Een Semi-transparante Achtergrond

Video: Hoe Maak Je Een Semi-transparante Achtergrond

Video: Hoe Maak Je Een Semi-transparante Achtergrond
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Afbeeldingen met een doorschijnende achtergrond zien er op elke site elegant uit omdat ze van matglas lijken te zijn gemaakt. Dergelijke afbeeldingen, die de achtergrondafbeelding van webpagina's gedeeltelijk doorschijnen, kunnen worden gebruikt voor navigatie op de site, evenals elementen van het logo of bronblokken. U kunt in Photoshop snel en eenvoudig een semi-transparante achtergrond maken voor elke afbeelding.

Hoe maak je een semi-transparante achtergrond
Hoe maak je een semi-transparante achtergrond

Noodzakelijk

  • - "Photoshop"-programma
  • - de afbeelding waarvoor u een doorschijnende achtergrond wilt maken.
  • - weet hoe je een nieuwe laag maakt
  • - het gereedschap Vullen kunnen gebruiken, vormen tekenen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Dubbelklik op de naam van de afbeeldingslaag en schrijf in het verschenen veld een nieuwe naam voor deze laag. Dit is nodig voor het vrij bewegen van deze laag en het verkrijgen van een transparante achtergrond bij het verwijderen van delen van de afbeelding. Als de afbeelding al een ondoorzichtige uniforme achtergrond heeft, selecteert u deze met het gereedschap Toverstaf. Selecteer hiervoor deze tool op de werkbalk en klik op de achtergrondkleur, waarna binnen het gesloten gebied alle pixels van de door u opgegeven kleur (waarop u hebt geklikt) worden geselecteerd. Verwijder de selectie door op de Delete-toets te drukken.

De achtergrond selecteren met het gereedschap Toverstaf
De achtergrond selecteren met het gereedschap Toverstaf

Stap 2

Als de achtergrond van de afbeelding niet uniform is, selecteert u de afbeelding zelf met het gereedschap "Straight Lasso" of "Pen". Als u een afbeelding selecteert met het gereedschap Pen, maak dan het gewenste pad op en bewerk het indien nodig met het gereedschap Pen +. Wanneer u met deze tool bewerkt, kunt u ankerpunten toevoegen door op de lijn van de gemaakte contour te klikken en, door de punten te verplaatsen, de buiging ervan wijzigen. Druk vervolgens, zonder de cursor van het pad te verwijderen, op de rechtermuisknop en selecteer "Formulierselectie". Stel Feather in op 0 px en vink het selectievakje Anti-Aliasing aan. Als gevolg van deze acties wordt het pad omgezet in een selectie. Verwijder de selectie door op de Delete-toets te drukken.

De afbeelding zelf selecteren met het gereedschap Rechte lasso
De afbeelding zelf selecteren met het gereedschap Rechte lasso

Stap 3

Maak een nieuwe laag en plaats deze onder de afbeeldingslaag. Plaats de muisaanwijzer erop, druk op de linkermuisknop en verplaats de cursor zonder de knop los te laten onder de afbeeldingslaag. Op deze manier sleept u de nieuwe laag onder de afbeeldingslaag. Maak onder de afbeelding zelf voor nu een dekkende achtergrond van de gewenste kleur en gewenste vorm.

een nieuwe achtergrond maken op de onderste laag
een nieuwe achtergrond maken op de onderste laag

Stap 4

In het venster "Lagen" met de onderste laag geselecteerd, stelt u het gewenste percentage van de dekking in door de hendel in het veld "Dekking" te bewegen en de verandering in de transparantie van de achtergrond in de afbeelding te bekijken. Hoe lager de dekkingswaarde, hoe transparanter de achtergrond zal zijn; hoe meer, hoe ondoorzichtiger.

Stap 5

Sla de afbeelding op met de opdracht "Bestand opslaan als" in PNG-indeling, aangezien alleen deze indeling de transparantie en doorschijnendheid van de afbeelding kan overbrengen.

Aanbevolen: