Hoe De Letterkleur In Photoshop Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Letterkleur In Photoshop Te Veranderen
Hoe De Letterkleur In Photoshop Te Veranderen

Video: Hoe De Letterkleur In Photoshop Te Veranderen

Video: Hoe De Letterkleur In Photoshop Te Veranderen
Video: Photoshop tutorial - Les 400 Hoe kan ik de kleur snel veranderen 2024, Mei
Anonim

Het selecteren of vervangen van een letterkleur is een van de meest gebruikte functies van Photoshop bij het werken met het gereedschap Tekst. Deze mogelijkheid moet echter worden gebruikt voordat de tekst wordt geconverteerd naar een raster. De kleur van de gerasterde letters kan echter worden gewijzigd met behulp van de kleurcorrectietools.

Hoe de letterkleur te veranderen in
Hoe de letterkleur te veranderen in

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Voor het maken van inscripties in Photoshop wordt gebruik gemaakt van gereedschappen van de groep Type, die gemakkelijk te vinden zijn in het gereedschapspalet. De mogelijkheid om de kleur van het gebruikte lettertype te selecteren wordt beschikbaar na het activeren van een tool uit deze groep. Standaard valt de letterkleur samen met de hoofdkleur die bewaard is gebleven in de instellingen van het programma sinds de vorige lancering.

Stap 2

Om de kleur te selecteren van het lettertype waarmee u een inscriptie gaat maken, klikt u op de gekleurde rechthoek, die zich aan de rechterkant van het instellingenpaneel onder het hoofdmenu bevindt. Geef de gewenste kleur op in het geopende kleurenpalet. Als u een inscriptie over een afbeelding gaat leggen, kunt u een van de kleuren selecteren die in deze afbeelding aanwezig zijn door op het gebied van de afbeelding te klikken dat is gevuld met de gewenste kleur. Hierdoor verandert de cursoraanwijzer in een pipet.

Stap 3

U kunt de letterkleur aanpassen via het palet Teken. Open dit palet met de optie Teken in het menu Venster en geef de gewenste kleur op door op de gekleurde rechthoek in het veld Kleur te klikken.

Stap 4

De doopvontkleur kan worden veranderd terwijl u tekst invoert. Als gevolg hiervan krijgt u een tweekleurige inscriptie, omdat het deel van de tekst dat is getypt voordat u de letterkleur wijzigt, de vorige kleur behoudt.

Stap 5

Als u de letterkleur moet wijzigen nadat u klaar bent met het bewerken van de tekst of in een psd-bestand met tekstlagen die niet zijn gerasterd, selecteert u de tekstlaag door erop te klikken in het lagenpalet en selecteert u het gereedschap Horizontale tekst of het gereedschap Verticale tekst. De keuze van het gereedschap hangt in dit geval af van het feit of de inscriptie horizontaal of verticaal is gemaakt.

Stap 6

Plaats de cursor aan het begin of einde van het label, klik erop en selecteer de tekst met de muis. De letterkleur voor de selectie kan worden gewijzigd via het palet Teken of via het instellingenpaneel onder het hoofdmenu.

Stap 7

Nadat de optie Type rasteren is toegepast op de letters, is het niet langer mogelijk om de kleur van het lettertype te wijzigen via de instellingen van het gereedschap Tekst of het Tekenpalet. Gebruik de opties die zijn verzameld in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding om de kleur van dergelijke tekst te wijzigen.

Aanbevolen: