Hoe Maak Je Een Kalender In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kalender In Photoshop
Hoe Maak Je Een Kalender In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kalender In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Kalender In Photoshop
Video: Een kalender maken (Photoshop) 2024, Maart
Anonim

Deze tutorial geeft je een idee hoe je je eigen kalender kunt maken in Photoshop. We zullen niet diep ingaan op de details van het maken van collages, maar alleen de hoofdfasen van het werk beschrijven. Dus laten we beginnen.

Maak een kalender in Photoshop met je favoriete team
Maak een kalender in Photoshop met je favoriete team

Noodzakelijk

  • computer;
  • photoshop van elke versie;
  • fantasie.

instructies:

Stap 1

Voor de kalender hebben we een rooster nodig, dat op verzoek van internet kan worden gedownload. Open vervolgens een nieuw document door op Ctrl + N te drukken. Selecteer in het gedeelte "Instellen" het A4-papierformaat met een witte achtergrondkleur.

Stap 2

Roep op het document de "liniaal" aan (Ctrl + R) en markeer de regels. We zullen erdoor worden geleid, afbeeldingen plaatsen, en aan het einde van ons werk langs deze lijnen zullen we gemakkelijk een stuk papier kunnen buigen om een kalender te maken. Ga naar "Bekijken" -> "Nieuwe gids" en selecteer de optie "Oriëntatie" -> "Horizontaal" in het nieuwe venster. We voeren 50% in de "Positie" in en bevestigen.

Stap 3

Laten we nu een nieuwe geleider maken op 9 cm van de eerste. Neem het gereedschap Liniaal en schakel het selectievakje Meetschaal gebruiken uit. Trek de lijn naar beneden uit de geleider, lijn hem uit en verwijder de knikken. Houd vervolgens Ctrl ingedrukt en strek het uit tot de rand van de uitgerekte lijn met behulp van het gereedschap Liniaal. We doen hetzelfde in de tegenovergestelde richting van de middellijn.

Stap 4

Laten we twee foto's maken, één voor elke kant van onze kalender. Gebruik de "Vrije transformatie", druk op Ctrl + T, plaats het patroon op het document, pas vervolgens de "Rechthoekige regio" toe en selecteer een plaats voor de afbeelding. Keer de selectie om (Ctrl + I) en druk op Del. Je kunt de laag een beetje aanpassen door er een vervaging op toe te passen.

Stap 5

Maak de tweede foto en plaats deze aan de andere kant van het document. Gebruik indien nodig "Vrije transformatie" om de afbeelding om te draaien of te verkleinen.

Stap 6

Nu kunt u het kalenderraster rangschikken. Om het niet te oppervlakkig te maken om te lezen, plaatsen we zes maanden aan de ene kant en de andere helft aan de andere kant. Met behulp van de tool "Tekst" typen we het jaartal in. Hier kunt u ook het lettertype vergroten, de dekking of kleur wijzigen, de positie wijzigen. We maken een kader rond de randen voor schoonheid.

Stap 7

Ga naar de tweede kant, draai het canvas 2 keer 90o met de klok mee. Draai het alleen niet verticaal om, anders krijgen we een spiegelbeeld. We doen hetzelfde met het raster: plaats de tweede afbeelding, tekst en raster en versier het prachtig.

Stap 8

Ten slotte kunt u de handleidingen verbergen en beginnen met afdrukken. Om af te drukken, selecteert u A4-formaat en vinkt u het selectievakje "Werkelijk formaat" aan. Het is erg belangrijk. Als we het vakje niet aanvinken, past de kalender mogelijk niet op een A4-vel. Het is alles.

Aanbevolen: