Meervoudige Belichting In Photoshop

Inhoudsopgave:

Meervoudige Belichting In Photoshop
Meervoudige Belichting In Photoshop

Video: Meervoudige Belichting In Photoshop

Video: Meervoudige Belichting In Photoshop
Video: Meervoudige belichting | In-camera en in Photoshop (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Meervoudige belichting is de combinatie van meerdere frames in één opname. Bij het gebruik van filmcamera's gebeurde het soms als gevolg van de fout van de fotograaf die vergat de film terug te spoelen. De resultaten waren onverwacht en soms erg interessant. Er is een meervoudige belichtingsfunctie in sommige moderne camera's, maar er ontstaan veel meer mogelijkheden wanneer u deze in Photoshop maakt.

Meervoudige belichting zorgt voor verbluffende effecten
Meervoudige belichting zorgt voor verbluffende effecten

Noodzakelijk

  • - meerdere digitale foto's;
  • - geïnstalleerd programma AdobePhotoshop.

instructies:

Stap 1

Selecteer ten minste twee foto's om te combineren. Onthoud dat de meest effectieve afbeeldingen eruitzien waarin de lichte elementen van de ene laag worden gesuperponeerd op de donkere delen van de tweede. Meestal worden een portretfoto en een soort landschap gebruikt voor meervoudige belichting.

Stap 2

Open de eerste van de geselecteerde afbeeldingen in Photoshop. Klik op de knop Bestand - "Bestand" en selecteer het commando Plaats - "Plaats" in het menu dat verschijnt. Geef in het dialoogvenster dat wordt geopend het programmapad op naar het bestand met de tweede afbeelding.

Stap 3

De eenvoudigste manier om een meervoudige belichting te maken, is door de overvloeimodus van de tweede laag in te stellen op Scherm. U kunt deze optie selecteren in de vervolgkeuzelijst bovenaan het palet Lagen - "Lagen".

Stap 4

Afhankelijk van de gebruikte foto's kunnen andere overvloeimodi worden gebruikt. Probeer bijvoorbeeld Lichter - "Lichter" of Zacht licht - "Zacht licht". Als de afbeeldingen licht zijn, gebruikt u de modus Vermenigvuldigen.

Stap 5

Als u de laag moet schalen, drukt u op de sneltoets CTRL + T (ze veroorzaken een gratis transformatie). Houd de Shift-toets ingedrukt om de verhoudingen te behouden en verplaats de hoekgrepen naar de gewenste grootte.

Stap 6

Gebruik de schuifregelaars boven aan het deelvenster Lagen om de dekking van de bovenste laag aan te passen (parameter Dekking). Als u sommige delen van de bovenste afbeelding wilt verbergen, maakt u een laagmasker. Klik hiervoor op het pictogram Laagmasker toevoegen onder aan het palet Lagen.

Stap 7

Neem een zachte zwarte borstel en schilder over alle onnodige gebieden. Zorg ervoor dat u op het masker schildert en niet op de afbeelding - het laagmaskerpictogram dat naast de laagminiatuur verschijnt, moet worden omgeven door een dubbele rand. Als je een fout hebt gemaakt en over overtollige gebieden hebt geverfd, verander dan de kleur van het penseel in wit en pas het resultaat aan.

Stap 8

Om de resulterende afbeelding naar zwart-wit te converteren, klikt u op het pictogram Geweldige nieuwe vulling of aanpassingslaag. Het staat onderaan het palet Lagen. Selecteer de opdracht Zwart-wit in de vervolgkeuzelijst.

Stap 9

U kunt de standaardinstellingen verlaten, een van de geïnstalleerde presets kiezen of de afbeelding aanpassen door de schuifregelaars te verplaatsen en het resultaat te bekijken. Als u een vinkje zet in het gedeelte Tint- "Tint", kunt u verschillende kleuropties krijgen. De dubbele belichting is klaar. Meervoudige belichting, bestaande uit verschillende afbeeldingen, gebeurt op dezelfde manier en wordt gebruikt om ongebruikelijke en fantastische effecten te creëren.

Aanbevolen: